Naučte se vycházet s partnerovou rodinou. V galerii najdete zajímavé tipy.

Rozdíly

Ptala jsem se dcery, co s babičkou dělaly. Odpověděla mi, že tchyně jen zapnula televizi a ona sledovala jeden pořad za druhým. Linda si musela hrát sama a ke svačině si vzala to, co bylo zrovna v lednici. Má důchod přes čtrnáct tisíc, divím se, že jí to za to stojí. Trápí mě, že ke své druhé vnučce se chová úplně jinak. Peníze, která jí já za hlídání platím, odevzdává mojí švagrové. Verunce pravidelně nosí hračky, oblečení a spoustu dobrout. Moji dceři dala jen jednou kupovaný mléčný řez.

Řešení

Začíná mi to hodně vadit. Respektive hodně mi to vadí a nevím, co s tím. Bojím se, že dcera vycítí rozdíly, které babička dělá. Na moje výtky ale vždy jen odsekne, ať nejsem nevděčná a cením si toho, že je ochotná mi dítě vůbec pohlídat. Všímá si ho už i manžel a chystá se s ní promluvit. Kdy to skutečně udělá, netuším. Moje máma dělá na směny, i tak si ale o víkendech vnučku bere a stará se o ní bez nároku na honorář.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.