V galerii najdete tipy, jak vyjít s partnerovou rodinou.

Peklo

Nesnáším svoji tchyni. Dlouho jsme vycházely dobře, ale po porodu dcery se všechno zhroutilo a změnila se k nepoznání. Pár příkladů za všechny.

Když jsme k nim přijeli, okamžitě malou převlékla do starých hadrů po svých dětech, co měla uložené ve sklepě. Ani je nevyprala.

Při procházce ji navlékla do několika vrstev oblečení a dávala jí tři peřinky. Malé bylo teplo, potila se a brečela.

Při alergiích na laktózu, na které jsem jí důrazně upozorňovala, jí bez výčitek dává mléčné výrobky a dudlík máčí do medu.

Několikrát mi malou vyrvala z rukou, když plakala. Jsem pro ni neschopná matka a nezdráhá se to říct všem okolo.

Parazit

Ke všemu se mě s mužem snaží dostat od sebe. Jeho fotky dává svým kolegyním v práci. Když s ní mluvím, klidně se v půlce věty zvedne a jde pryč. Muže pořád kvůli něčemu uhání, třeba i kvůli výměně žárovek.

Na hraně

Jeden večer už jsem to nezvládla a složila se. Dostala jsem průjem, zvracela jsem a měla jsem horečky. Skončila jsem v nemocnici a doktoři potvrdili, že to mám ze stresu. Muž se to mezi námi snaží dát do pořádku, ale nedaří se mu to. Nejhorší na tom všem je pocit, že kvůli ní půjdeme časem od sebe. Miluji ho a nechci ho ztratit, ale jeho matku nerozdýchám.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.