Připravte svému drahému výjimečný dezert!

Není pravda, že by se muži vyhýbali sladkému! Ostatně stačí se přesvědčit, připravte svému drahému dezert dle našich receptů, které jsou ušité na míru právě mužům! A uvidíte, co se bude dít... :-)

Piškotová roláda s pikantními dušenými jablky

Co budete potřebovat: na těsto: 2 vejce, 60 g cukru, 50 g hladké mouky, 20 g solamylu, špetku soli; na náplň: 3 jablka, 200 ml bílého vína, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce cukru, 1 lžíci čerstvého nastrouhaného zázvoru

Postup:

1. V míse vyšleháme žloutky s třetinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevna. Postupně vešleháme zbylý cukr a vyšleháme tuhý sníh. Postupně do něj vmícháme střídavě žloutkovou pěnu a prosátou mouku smíchanou se solamylem.

2. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 12 minut dozlatova. Plát těsta necháme lehce zchladnout, překlopíme ho na čistou vlhkou utěrku, stáhneme z něj papír na pečení, plát i s utěrkou stočíme do rolády a necháme vychladnout.

3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kostičky. V kastrolu svaříme víno s cukrem, přidáme polovinu jablek a rozvaříme je. Pak přidáme zbylá jablka, šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a trochu vody a krátce podusíme. Za stálého míchání přilijeme pudinkový prášek rozmíchaný v 0,5 dl vody a mícháme do zhoustnutí.

4. Piškotový plát rozbalíme, potřeme ho připravenou jablečnou náplní, stočíme do rolády, zabalíme do mikrotenové fólie a necháme alespoň 2 hodiny v chladu rozležet.

Kafe.cz radí:

  • Roládu před podáváním nakrájejte na řezy a každý ještě ozdobte ušlehanou šlehačkou nebo kapkou červené zavařeniny.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek