Připravte si hamburger v doma upečené housce

Připravte si hamburger v doma upečené housce

Zkuste si doma vlastnoručně připravit klasické americké menu - hamburger s hranolkami. Housky upečete snadno podle našeho receptu, do nich vložte kvalitní mleté maso a ke všemu si vytvořte domácí hranolky.

Houstičky neboli briošky jsou ze špaldové mouky a jsou výborné. Burgry nezapomeňte dobře okořenit a spíše se spoléhejte na doma umleté maso. Hranolky vytvoříte snadno - stačí oloupat pár brambor, nakrájet a rozložit na pečicím papírem vyložený plech. Pokapejte je olivovým olejem a pečte asi půl hodiny na 220 stupňů.

Na přípravu 6 kusů briošek budete potřebovat:

275 g špaldové mouky
1/2 droždí
170 ml vody
20 ml oleje
1 a půl lžičky cukru
2 lžičky soli
1 vejce
plus na posypání hrubozrnnou sůl, kmín, mák nebo sezam či jiná semínka

Postup:

Smíchejte vodu, olej a vajíčko. Droždí a cukr rozpusťte v kapce vody a přidejte do směsi. Tuto tekutou část poté nalijte do mouky se solí. Vypracujte těsto, které nechte někde na teplém místě kynout asi 45 minut. Poté se nebojte těsto znovu zpracovat (pokud bude hodně tekuté, pomožte si trochou mouky).

Hotové těsto rozdělte na 6 částí, ze kterých na plechu vyloženém pečicím papírem vytvarujte briošky. Ty dozdobte zvoleným posypem a nechte ještě 15 minut odležet.

Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15 minut.

Po dopečení a vyndání z trouby nechte houstičky ještě pár minut odpočívat pod utěrkou, budou pak vláčné. Dobrou chuť!

Mohlo by vás také zajímat: Hovězí maso na skvělý setak

 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek