Připravte si burgery jinak: s avokádem, tofu, cheddarem nebo lososem

Vyberte si z naší nabídky recept, nakupte suroviny a o víkendu můžete grilovat!

Burger s avokádem

1 porce

130 g mletého hovězího masa
1 lžíce oleje
½ zralého avokáda
2 cherry rajčátka
1 polévková lžíce limetové šťávy
sůl, pepř
1 velká celozrnná houska
hrst nakrájeného listového salátu
červená cibule
1 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s

Postup:
Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut zatuhnout. Mezitím si připravíme avokádovou pomazánku. Avokádo umačkáme vidličkou, přidáme na kostičky nakrájená rajčátka, osolíme, opepříme a dochutíme limetkovou šťávou.

Na pánvi rozehřejeme olej, maso zprudka orestujeme z obou stran, necháme cca 5 minut odpočinout a poté osolíme. Housku rozkrojíme napůl a pod grilem obě části otoustujeme z obou stran. Na spodní díl namažeme tatarskou omáčku Hellmann´s, naaranžujeme salát, položíme maso, několik tenkých nudliček červené cibule, navrstvíme avokádovou pomazánku a přiklopíme křupavým „víčkem“ housky.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek