Nenechte se vmanipulovat do vztahu s psychopatem. Tipy najdete v galerii.

Vztahy se mi nikdy nedařily

Vztahy se mi v životě nevydařily. Pravdou je, že jsem se věnovala více své kariéře, než osobnímu životu. V práci jsem strávila většinu svého mládí. Všechny kamarádky mají děti, muže, prostě své rodiny. V práci jsem dosáhla kariérního maxima a začala jsem mít více volného času. A bohužel jsem začala pociťovat také více svou samotu. Najít si muže v pětačtyřiceti se ukázalo časem nemožné. Všichni v tomto věku jsou buď ženatí, mají děti, nebo jsou rozvedení, ale žijí s mnohem mladšími partnerkami, kvůli kterým se vlastně rozvedli.

Princ ze seznamky

Vsadila jsem na seznamku. Během roku jsem si zřídila účty asi na čtyřech různých, které jsem si dle kladných referencí vybrala. Profily mužů, kteří o sobě něco řekli uvedením asi deseti emotikonů, jsem se vyhýbala. Stejně tak těm, kteří tam jsou inkognito, mají vlastně spokojené manželství, ale chtějí si jen povyrazit. Za „podezřelé“ jsem měla i ty, kteří po čtyřicítce bydleli stále se svou matkou. Nakonec jsem přece jen někoho kompatibilního našla, tak se mi tehdy Petr jevil.

Byla jsem Petrem okouzlena

Petr byl velmi galantní, milý, psal bez pravopisných chyb, měl údajně skvělou práci, luxusní byt v centru. Dlouho jsme si psali, svěřil se mi, že vždy natrefil jen na zlatokopky. Zdálo se, že měl podobný ne příliš šťastný výběr partnerů, jako já. Toužila jsem se s ním setkat víc a víc. Po měsíci textových zpráv jsme si zavolali. Jeho hlas byl stejně příjemný, jako jeho slova. Konečně jsme se osobně potkali. Přivítal mě s kyticí a byl stejně galantní, jako ve zprávách. Nebyl sice fyzicky příliš můj tip, ale na vzhled už nehraju.

Idylický vztah se brzy změnil

Idylický vztah postupem času nabíral jiný směr. Petr se začal vůči mě chovat velmi majetnicky. Hlídal mě na každém kroku, dělal zbytečné scény a ostudu kdekoliv jsme spolu přišli. Když jsem se vrátila z práce domů, začal mi očichávat oblečení, zda jsem někde s někým nebyla. Naboural se mi do mailu, lustroval mi pravidelně telefon. Zakazoval mi líčit se, chodit ke kadeřnici. Před obchodní schůzkou jsem si vyčesala drdol a nalíčila se. Petr mě celou dobu u toho sledoval a začal s chlípnými komentáři. Už jsem byla na dně a chtěla se ho zbavit, jenže to nešlo. Jeho luxusní byt v centru byl imaginární, trvalé bydliště si nechal napsat u mě, do práce nechodil. Měla jsem na krku příživníka a ještě k tomu psychopata. Petr je nejhorší noční můrou v mém životě. Nevím, jak se ho zbavit, mám z něj strach.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.