Připravte se na změny po porodu, tipy najdete v galerii.

První pokus

Jsem pitomá. Měla jsem se poučit a nedělat znova tu samou chybu. Teď je můj život nadobro zničený. Mám bezmála tříletého chlapečka, ale s jeho otcem nám to nevyšlo. Pořád jsme se hádali a láska se proměnila v nenávist. Byli jsme spíš jen kamarádi, o partnerství nemohla být řeč. Po dlouhém trápení jsme šli od sebe. Je to tak lepší, nemělo to smysl. Hodně mě ale trápí, že nejeví zájem o syna. Může ho vidět každý den, ale ani se nezastaví ani nezavolá. Chápu, že jsme se nerozešli v dobrém, ale to dítě za to nemůže. Naštěstí se můžu spolehnout aspoň na jeho alimenty, které poctivě platí.

Druhý pokus

Brzy po rozchodu jsem si našla nového partnera. Všechno vypadalo dobře a já měla na očích růžové brýle. Byla jsem zamilovaná až po uši. Zadělali jsme si na miminko a já vyhlížela pohádkovou budoucnost. Přítel ale nepřijal zprávu o mém těhotenství tak nadšeně jako já. Ze dne na den se změnil. Chová se jinak, je nepředvídatelný. Hádáme se. Už se ve mně bouří hormony a všechno si beru osobně. On mi ale občas hrozí vyhazovem z bytu.

Krach

Jsem pořád na rodičáku s prvním dítětem, nemám práci ani finanční rezervy. Přežívám jen z alimentů od bývalého přítele. Nevím, co mám dělat. Pomalu spřádám plán, jak budu žít, jestli mě opravdu vypakuje z bytu. Děti mám ráda, ale teď si druhé těhotenství dost vyčítám.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.