V galerii najdete tipy, jak ustát stěhování do jedné domácnosti.

Upřímně

Mám tři roky přítele a bydlíme spolu. Před čtyřmi lety se rozvedl, důvodem byla nevěra jeho manželky. Mají spolu dvě malé děti, které s námi tráví každý druhý víkend. Musel svou ženu vyplatit a dodnes splácí dluhy, které si vzal, aby se jí zbavil. Nejsme v dobré finanční situaci, skoro všechno padne na splátky. Všechno mi řekl hned na začátku a byl ke mně upřímný. Věděla jsem, že to bude těžké, ale na to, co přišlo, jsem se nemohla připravit.

Otec

Rok zpátky jsme zjistili, že není biologickým otcem jednoho dítěte. Přítel s tím ale nic nedělá. Štve mě, že to neřeší. Platí alimenty zbytečně a živí levobočka.

Obě děti k nám jezdí naočkované a zlobí. Museli jsme jim nakoupit vlastní hračky a oblečení, aby si náhodou to, co si přivezou z domova, nerozbily nebo neušpinily. Od přítelovy ženy máme i tak na talíři, že je pobyt u nás stresuje, nestaráme se o ně a vrací se k ní posmutnělé. Je to hlavní téma našich hádek.

Zkušenost

Plánujeme budoucnost, ale současná situace nás hodně zatěžuje. Nechci, aby to vyznělo sobecky, ale nechci se starat o cizí dítě. Vím, že za to nemůže, ale přítel taky ne. Bývalka s ním zametá a on si to nechává líbit. Cítím, že ze vztahu s ní vleče nedůvěru a zahořklost. Stačí setkání v kavárně s kamarádkou a předhazuje mi, že jsem se mu s někým sputila. Kéž by se našel někdo, kdo zažívá to samé. Možná čekám na něco, co nikdy nepřijde.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.