V galerii najdete tipy, jak se ukrojit kousek času jenom pro sebe.

Na nule

Po prvním porodu jsem nezaznamenala velké změny a po pár týdnech fungovala naplno jako matka i manželka. Na druhý pokus přišel útlum a na rok jsem ztratila chuť na sex. Muž na mě zkoušel různé taktiky, naléhal, zlobil se, prosil, vyhrožoval. Nic se mnou nepohnulo. Nechtěla jsem, aby se trápil. Navrhla jsem mu milenku, respektovala bych to. Pochopila jsem, že je to moje vina. Lichotilo mi, že jsem pro něj pořád žádoucí, ale nedokázala jsem se překonat. Nešlo o žehlení prádla, sex je v hlavě.

Změna

Manžel to nekomentoval, ale postavil se k tomu po svém. Přestal chodit s kamarády ven a upravil si pracovní úvazek na home-office. Obchodní schůzky probíhaly přímo u nás doma. Bylo to perfektní. Přišla jsem na jiné myšlenky a neřešila jen plenky a kojení. Každý den jsem se musela upravit, abych ho neztrapnila a mohla svého úspěšného muže reprezentovat.

Jako na začátku

Mám toho nejlepšího muže na světě. Nenechal se zviklat a nenašel si milenku. Místo toho se mi začal víc věnovat a pochopil, že nevěra (i povolená) by nám zničila manželství. Jeho podpora mě postavila na nohy. Místo klábosení s kamarády se se mnou podívá na film, obejme mě, dává mi pocit lásky a bezpečí.

Chápu ty, které nemají po porodu na sex ani pomyšlení. Já jsem svému muži nesmírně vděčná, že nade mnou nezlomil hůl a vydržel to. Věděl, že to z mé strany není výmluva. Jsem rok a půl po porodu a v posteli řádíme jako dva puberťáci. Stačí si určit priority a na čas zapomenout na vlastní potřeby.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.