V galerii najdete tipy, co stihnout do padesáti.

Pro děti

Mám vedle sebe chlapa, špínu, tyrana. Jde především o psychický teror, ale už několikrát mě fyzicky napadl. Neštítí se ničeho. Kvůli němu mám ohromné dluhy. Nemohla bych s dětmi zůstat sama. Jsem si jistá, že by mi je sebrali. Neuživila bych sebe a děti už vůbec ne. Na druhou stranu jsou to jediné, co mě drží při životě. Často myslím na sebevraždu a cítím, jak mnou při představě smrti projíždí úleva.

Jsem hloupá. Uvěřila jsem člověku v nouzi. Bohužel mě strhl na dno a sám se vyškrábal z nejhoršího. Když mě nepotřebuje, jsem pro něj jenom služka. Na samém začátku mi tvrdil, že dluží pár tisíc na zdravotním pojištění, ale pak se přidala hrozba vězení kvůli nezaplaceným alimentům.

Past

Nejhorší bylo, když k nám přišel jeho kamarád. Měl absťák. Křičel, že potřebuje nutně peníze na další drogy. Bála jsem se, že nám ublíží nebo doma něco rozbije. Byla jsem ten den s dětmi sama. Dala jsem mu všechno, co jsem u sebe měla. Odešel a byl chvíli klid. Když teď po partnerovi něco chci, předhodí mi, že jsem se neměla vydávat z peněz, že jsem slabá. Vůbec nechápe, že jsem měla strach. Pořád na mě jenom křičí. Nevím, jak z toho ven. Rodiče se o mě nezajímají a moc přátel nemám. Všichni se mě straní. Přesvědčovali mě, abych od něj dala ruce pryč. Byla jsem bláhová a myslela jsem si, že láska ho změní.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.