Naučte se vycházet se svojí i partnerovou rodinou.

Trapná

Stydím se za svoji matku. Jsem ze čtyř sourozenců a se všemi sestrami mám víceméně hezké vztahy. Už jsme dospělé, ale umíme spolu vycházet. Matka se ale pro rodinný život nenarodila a i jako šestapadesátiletá vyzobaná slunečnice se neumí chovat. Když přijedeme na návštěvu a někdo chybí, začne ho pomlouvat. Většinou mě nebo jednu z mých sester. Připadá si sexy a vtipná, ale je trapná. Maluje se jako poběhlice, nosí krátké sukně a krajkové prádlo, které nechává schválně vykukovat zpod trička. Co bych dala za matku, která se chová úměrně svému věku. O vnoučata nemá zájem a před mým manželem se jenom předvádí.

Ten už na návštěvy k ní odmítá jezdit. Když pominu, že flirtuje i s ním, nedivím se tátovi, že ji před lety opustil. Tenkrát jsem mu to měla za zlé, ale když vidím, jak se matka chová, věřím, že je to nenapravitelná nevěrnice, koketa a sebestředná mrcha.

Ostuda

Ze všeho nejhorší jsou její pomluvy. Musí jí být jasné, že si to mezi sebou řekneme, ale ona si nedá pokoj. Na každém vidí něco. Chce být za každou cenu zajímavá. Třešničkou na dortu je, že si musíme na návštěvu vozit i vlastní jídlo, protože ona nevaří. Je prý unavená z práce. Je mi trapně a smutno, že zrovna já mám takovou matku. Hloupou, lacinou a línou. Závidím manželovi jeho pohodové rodiče.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.