V galerii najdete tipy, jak vycházet s partnerovou rodinou.

Rozpočet

Poslední dobou máme s partnerem velké problémy. Nepracuje a nosí domů málo peněz, většinou jen tři tisíce. Je mu jedno, že celou domácnost a rodinu táhnu sama. Mám dvě děti, jednomu jsou čtyři roky a druhému teprve deset měsíců. Nájem se zálohami na energie nás stojí přes třináct tisíc. Můj příjem je jenom mateřská, výživné na první dítě a přídavky. Snažím se ze všech sil a chci to vyřešit v klidu, ale je to těžké. Děti se toho snažím ušetřit, žijí v čistotě a v teple, co můžu, tak jim ráda splním, žijí s vědomím, že jsou milované.

Poučování

Olej do ohně přilévá i partnerova rodina. Volají mi a dávají kázání. Nechápu, proč nesrovnají do latě svého syna a vnuka. Asi jim nevadí, že je všechno na mně a on se jenom válí a nedokáže svoji rodinu zabezpečit. Minulý týden mi jeho matka řekla, že je zbytečné kupovat dětem jogurty nebo oblečení. To jediné, co skutečně potřebují, je klid a láska. Jsem zvědavá, jak jim bude takové menu chutnat. Chápu, že je to jiná generace a staví na pradávných zkušenostech, ale tohle je na mě moc.

Past

Zajímalo by mě, jestli se najde další husa, která svému muži toleruje takové chování. Všechny platby jsou na mně, on jen vysedává u počítače a hraje hry. Rodina ho nezajímá, mnohem větší úsilí věnuje tomu, aby nasbíral dost bodů a nevyloučili ho z kmene. Když už mu to prochází a já zodpovědnost beru na sebe, nechápu, proč jsem ve finále ta nejhorší. Vím, že bych ho měla vyrazit, ale nezvládnu to. Děti za to nemůžou a já jim nechci zkazit dětství a připravit je o úplnou rodinu.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.