Buďte dokonalá. Tipy najdete v galerii.

Nový život

Máma si před lety našla přítele. Neměl nás rád a mě a staršího bratra vyštípal z bytu. Museli jsme utéct k babičce z otcovy strany. Nesli jsme to hodně těžce hlavně kvůli mladším sourozencům, kteří zůstali bydlet s matkou. Museli snášet nevlastního tátu a jeho dvě dcery, které přišly s ním. U babičky jsme se měli dobře, ale jen jsme odmaturovali a nastoupili do práce, odstěhovali jsme se na ubytovnu.

Po pár měsících jedna z dcer matčina přítele otěhotněla. Krátce po porodu ji ale zavřeli za opakované krádeže. Šlo o maličkosti, dohromady to bohužel dalo na přísný trest. Byla odsouzena na dva roky za mřížemi. Zaměřovala se na staré lidi a několikrát oloupila i moji matku. Ta byla slepě zamilovaná a o nevlastní vnouče se starala. Kdyby to záleželo jenom na ní, odmítla by, ale přítel jí nedal jinou možnost. Chlap jako hora a nechal moji mámu dřít se v práci a sám si s vnukem seděl doma a zůstal na mateřské.

Cesta zpátky

Od mladších sourozenců vím, že je máma nešťastná. Žárlí na nevlastní dcery i vnouče. Doma jsou hádky na denním pořádku, ale k rozchodu se neschyluje. Na to toho chlapa ještě moc miluje. Jsem ráda, že už s tou rodinou nemám nic společného.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.