V galerii najdete seznam změn, které vás po porodu neminou.

Bez šance

Mám starší sestru. Je na tom psychicky hodně špatně. Snaží se otěhotnět a nejde jí to. Už před sedmi lety prožila dlouhodobý vztah, ale nepřišla svatba ani dítě. Se současným přítelem je už čtyři roky, bohužel nikam svůj vztah neposunuli. Je to mezi nimi zvláštní. Pořád se hádají, rozchody, návraty, usmiřování, obviňování. Sestra je myšlenkou dítěte posedlá, ale slyšela jsem, že její partner o rodinu nestojí. Chce si ještě užívat. Svěřil se mému manželovi. Řekl i něco v tom smyslu, že mu založení rodiny není proti srsti, ale nechce do toho jít s mojí sestrou.

Parazit

Už několik měsíců bere léky na podporu těhotenství a objíždí různé kliniky. Já jsem i přes antikoncepci otěhotněla, bylo to to nejhorší možné načasování. Zhroutila se a nechtěla mě vidět. Skončila na psychiatrii a bylo to s ní hodně zlé. Dala se sice dohromady, ale donutila svého přítele, aby podstoupil kontrolu spermií. Souhlasil. O výsledku jí lže. Tvrdí jí, že má zdravotní problém a děti mít nemůže. Neudržel ale jazyk za zuby a mému muži ukázal lékařskou zprávu, která dokazuje, že je úplně v pořádku. Je to normální a aktivní chlap. Chce, aby sestře povolily nervy a konečně se s ním rozešla. Nemá odvahu udělat to sám a jako chlap.

Moc mě to mrzí. Ona si počítá ovulační dny a nemyslí na nic jiného. On místo toho její snahy sabotuje. Nevím, jestli jí to mám říct. Možná to nechám být, není to moje věc. Trápí mě, že sestra netuší, co má doma za hňupa.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.