V galerii najdete tipy, jak se přiblížit dokonalosti.

Změna

Svého manžela miluji. Bohužel se v poslední době hodně změnil. Pořád jenom vyvolává hádky kvůli maličkostem. Často a sprostě mi nadává a už mě několikrát fyzicky napadl. Neměla jsem modřiny nebo nějaké zranění, ale prsty od pevného stisku byly vidět dlouho. Jsem z toho zoufalá. Nechci, aby syn vyrůstal bez otce. Sama jsem z rozvedené rodiny a absence jednoho z rodičů mě trápila celé dětství. Vím, že by pomohlo, kdybych se svěřila někomu blízkému nebo odborníkovi, ale na to nemám odvahu. Nikdo netuší, co se u nás děje.

Divák

Na Vánoce manžel prorazil pěstí dveře. Nikdy si neodpustím, že to musel syn vidět. Doufám, že si takové chování nespojí s vánočními svátky. Většinou se na mě muž vybije v noci, když je dítě ve svém vlastním pokoji. Občas ale ulítne i během dne a vrazí mi facku před ním. Chudák, musí snášet naše hádky a potyčky. Nevím, jak z toho ven.

V pasti

Když mu pohrozím, že od něj i se synem odejdu, začne na mě útočit. Měla jsem silnou poporodní depresi a byla jsem několik měsíců na antidepresivech. Pořád mi to předhazuje a tvrdí, že jsem zralá na blázinec. Je to už dávno za mnou, jsem v pořádku. Jeho chování ale mojí psychice moc nepřidá. Na druhou stranu budu radši trpět. Nesmířila bych se se ztrátou syna. Nejím, nespím, chodím jako tělo bez duše.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.