V galerii najdete tipy, jak si vyčlenit chvilku času pro sebe.

Vzdor

Moji rodiče byli hodně přísní, puritánští, asketi. Bylo to hrozné dětství. Všechno mi zakazovali a já se cítila jako ve vězení. Popelka měla proti mně pohodový život. Když jsem si po maturitě našla práci a přišla mi první výplata, byla jsem šťastná jako blecha. S kamarádkou jsme si pronajaly byt. Byla jsem nadšená, že mám konečně svůj život. Užívala jsem si a byla jsem utržená ze řetězu. Chtěla jsem vyzkoušet všechno, co mi rodiče několik let odpírali. Chodila jsem na koncerty, pořádala jsem večírky, měla jsem spoustu přátel. Dlouhodobé vztahy jsem nepěstovala. Měla jsem i několik schůzek za týden a vystřídala jsem neskutečné množství partnerů. S některými jsem byla měsíc, s jinými jen jednu noc. Byli mezi nimi mladíčci i ženáči. Nechtěla jsem se vázat.

Bez závazků

Čtyři měsíce zpátky jsem měla divoký týden. Dva muži a velké dilema, čí dítě vlastně čekám. První je obyčejný kluk mého věku. Pracuje, ale peněz by domů moc nepřinesl. Zdá se mi až příliš hodný a naivní, Je ale pozorný a moc hezký. Druhý je pětatřicátník, peněz má dost, ale pod tričkem se mu rýsuje pivní pupek, o vlasy už dávno přišel a má sklony mě poučovat.

Volba

Už na mě začíná být těhotenství vidět a já cítím, že se mi na rozhodnutí krátí čas. Přemýšlím, kdo by byl lepší otec mého dítěte. Nevím, koho z nich mám označit. Ani k jednomu toho moc necítím, ale nechci být svobodná matka a žít v chudobě.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.