Život s dítětem s sebou přináší spoustu změn. V galerii najdete seznam těch, které vás neminou.

Každý sám

Před několika měsíci jsem přišla o dceru. Nechci se rozepisovat o tom, co za tím stálo. Je to pro mě životní ztráta a vinu za to si ponesu celý život. Bohužel smrt holčičky poznamenala i náš vztah s partnerem. Rozešli jsme se, nemohli jsme spolu být. Každý se s tím chtěl vyrovnat po svém. Jsme i nadále přátelé a občas si spolu užijeme. Nového muže nehledám. Mám spoustu práce, soustředím se na kariéru a na oťukávání s muži nemám čas.

Plán

Občas mě přepadne smutek a cítím zvláštní prázdno. Nesmířím se s tím, že už se mnou dcerka není. Dostala jsem šílený nápad a zeptala se bývalého přétele, jestli by byl mi dopomohl k miminku. Nic bych po něm nechtěla, nikde bych ho neuváděla, dítěti bych ho zapřela. Pokud by ale on sám chtěl, měl by dveře otevřené.

Řekl mi, že teď je to pro něj ještě moc čerstvé, ale za pár let by s tím neměl problém. Musí zapomenout na to, co se stalo.

Sen

Vrhla jsem se do práce a šetřím každou korunu, abych své princezně mohla za pár let dopřát pohádkové dětství. Možná to může znít šíleně, ale uklidnilo mě to. Vím, že mám plán. A jsem nesmírně šťastná, že on do toho půjde se mnou. Je to člověk, kterého znám spoustu let a dokázal se naučit žít i s mojí složitou povahou. Je to pro mě sen, kterého se už nikdy nevzdám.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.