V galerii najdete tipy, jak si vyšetřit chvilku času pro sebe.

Od porodu dcery se z přítele stal tyran a lakomec. Kdyby mě nepodporovali rodiče, neměla bych za co kupovat jídlo.

Vady a chyby

Připadám si jako kus hadru. Muž je se mnou věčně nespokojený. Důvod je mi neznámý. Máme doma uklizeno, navařeno, udržuji se. Nic po něm nechci. Není ochotný dát mi ani dvacetikorunu. Když padne osmá večerní, jde spát, aby byl do práce plný energie. Musím vypnout televizi, protože by ho to rušilo. Stačí malý odpor a hned mě zavalí spoustou nadávek a urážek. Máme roční holčičku a připadám si jako v pasti. O každou korunu se dohadujeme a já si z mateřské moc dovolit nemůžu. Přítel si ale myslí, že když mám příspěvky od státu, nemusí se muž na ničem podílet, protože to ženě automaticky pokryje všechny náklady. Z těch pár tisíc podle něj všechno zaplatím a ještě pár stovek ušetřím. Sotva mi to vystačí na pleny, kojenecké mléko a věci pro základní hygienu. Štěstí, že mají rodiče velkou zahradu. Po většinu roku si tam naberu jídlo a nemusím za něj utrácet. Máma navíc o našich problémech ví a občas mi uvaří do zásoby.

Bludný kruh

Muž není žádný chudák, vydělává dost. Bohužel se z něj stal lakomec a myslí jenom sám na sebe. Nezměnilo ho ani dítě. Dostávám vynadáno za to, že se nestarám. Na druhé straně se nezdráhá mi vyčítat, že sedím doma, válím se a nechodím do práce. Neví, co chce. Nejsem dokonalá, normální holka. Nepiju, nekouřím, nepropadám drogám, nepodvádím ho. Jen jsem se před osmi lety zamilovala do hlupáka.

Bojím se rozchodu. Bojoval by o malou a pokusil by se mi ji vzít. To bych nepřežila. Vím, že je schopný skoro všeho. U soudu by se pral jako lev.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.