V galerii najdete tipy, jak být tchyní na jedničku.

Nezájem

Zaráží mě, kolik žen má problémy s tchyní. Bohužel patřím mezi ně. Mám skvělé rodiče, a tak mě jedovatá bába, se kterou nemám kromě příjmení nic společného, netrápí, ale trpí můj manžel. Tvrdí, že je mu to jedno, ale cítím, jak ho to ničí. Když jsme plánovali svatbu, byla jediná, kdo s ničím nepomohl. Všichni chtěli přiložit ruku k dílu, ale ona se distancovala. Nakonec všechno jenom zkritizovala. Špatné kombinace barev, ošklivé pozvánky, hnusné koláčky. Dva dny před svatbou manželovi řekla, že možná nepřijde, protože se jí na svatbu nechce. Mrzelo ho to a poprosil svoji babičku, jestli by ho nedovedla k oltáři. Tchyně se nakonec mezi svatebními hosty objevila a byla uražená, že ji syn nahradil. Dala nám jen gratulaci, peníze žádné.

Dvojí metr

Problém je v tom, že muž má staršího bratra, kterého tchyně zbožňuje. Ten má od ní všechen servis a užívá si matčinu pozornost. Manželovi do očí řekla, že nechce plánovat druhou svatbu, když už na jedné byla. Stejně tak to bylo s vnoučaty. Hned po porodu jí posílal fotky a zkoušel se jí dovolat, ale nereagovala. Vnučku viděla až po dvou týdnech. Museli ji k tomu přemluvit její vlastní rodiče. Sama od sebe by nepřijela. Malé budou tři měsíce a tchyně ji viděla dvakrát. Na jednu stranu mi to nevadí, při každé návštěvě jen zkritizuje nepořádek a zkontroluje, jestli máme dost jídla v lednici. Na druhou stranu vidím, jak manžel trpí. Chce se o svůj život podělit i s ní a ona ho od sebe takhle odstrkuje.

Mrzí mě to. Kéž by měl odvahu na to, aby ji vymazal ze svého života, když o to nestojí. Na to má ale muž moc dobráckou povahu.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.