V galerii najdete tipy, jak se přiblížit dokonalosti.

Rychle pryč

Mám po manipulátora a tyrana. Je jen otázka času, kdy na mě sáhne a ublíží mi. Už mnohokrát mi vyhrožoval smrtí, zbitím a zmrzačením. Naštěstí nejsme manželé, ale máme spolu malé dítě. Chci od něj odejít, myslím na to od rána do večera. Vždycky ale uvěřím jeho slibům a nechám se nalákat na lepší zítřky. Nikdy se nic nezměnilo, chová se pořád stejně. Myslí si, že jsem hloupá a naivní. Už vím, že si svoje chyby neuvědomí a nenapraví je. Za všechno může láska. Ta mě zaslepila. To pochopí jenom ženy, které si tím prošly.

Ze všeho nejvíc miluji našeho syna. Jsem přesvědčená, že je lepší rozbít rodinu. Nechci, aby dítě přihlíželo násilí na vlastní matce. Není důvod, abych držela pohromadě rodinu s manipulativním otcem a nešťastnou matkou. Jsem odhodlaná k rozchodu, chci být šťastná a volná.

Strach

Brzdí mě strach ze soudu. Bojím se, že bude muž bojovat o střídavou péči. Neumím si představit, že by to v našem případě mohlo fungovat. Synovi nejsou ještě ani tři roky a muž o něj neprojevuje velký zájem. Nehraje si s ním, netráví s ním čas. Je mi ale jasné, že před soudem by zahrál divadlo. Na povel by z něj byl mučedník a strarostlivý otec. Nemám žádné důkazy, že se ke mně partner choval násilnicky. Na to si dával moc velký pozor. Nechci mu syna svěřit ani na hodinu, neumím si představit, že bych ho neměla pod svými křídly.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.