Rodina

Jsem trojnásobnou mámou, všechny svoje děti miluji. Dva roky zpátky jsem se ale s jejich otcem rozešla. Mohla za to hlavně starost o domácnost a práce. On by nás chtěl všechny zpátky, ale já se k tomu nemám. Nechoval se ke mně vždycky hezky. Byl hrubý. Trápil se v práci a stres zapíjel. Byl to vždycky jenom on, kdo se nervoval, jestli se uživíme. Mně to bylo jedno. On je chlap, on se měl postarat.

Možnost volby

Jsem jedináček a moje máma mi vždycky zajistila všechno, co jsem potřebovala nebo chtěla. V dětství i v dospělosti. Nikdy jsem nebyla typická žena v domácnosti. To bývalému vadilo a mě to moc netrápilo. Všichni přece žijeme jenom jednou a já se nechci zajímat jenom o tom, jestli mám špínu na záchodě nebo plnou linku neumytého nádobí. Moje máma si s mým bývalým partnerem vůbec nerozuměla. Chtěla pro mě někoho na úrovni nebo boháče. Muž sice miloval děti a rodinu, ale bojoval s penězi a majetku moc neměl. Trápilo ho to, ale to nebyl můj problém. Musí se s tím poprat sám, já už to řešit nechci.

Během našeho vztahu měl navíc i jiné ženy a omlouval to tím, že jsem mu nerozuměla a nedávala mu dost lásky. Nikdy nás ale za žádnou z nich nevyměnil a staral se o nás dál. Já jsem chodila do práce, bohužel jsem toho moc nevydělala. Jsem mladá máma a odstěhovala jsem se i dětmi zpátky k mámě. Ta nám všechno zajistí a děti mají babičku moc rády. Radši budu mít život, do kterého mi mluví vlastní matka. Chci kamarádky, musím se cítit jako žena. Život s bývalým mi nic dobrého nepřinesl. Byl sice poctivý a pracovitý, ale puntičkář a všechno muselo být po jeho. Teď jsem konečně svobodná a doufám, že pro děti najdu někoho vhodnějšího, kdo nebude mít deprese z toho, že má materiální problémy. Musí mít otce, ne vlastního, který se jim bude věnovat. K čemu je, když se muž trápí v práci? Stačí, že děti svého biologického tátu mají rády a on je.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.