První pokus

Mám intimní vztah se svým bývalým přítelem. Je těžké vtěsnat to do pár řádků. Mám čtyři děti. První tři jsou z manželství a nejmladší syn je z dalšího vztahu. S manželem jsme se rozešli ve zlém. Měli jsme mezi sebou velké neshody, neměli jsme stejný názor na výchovu dětí, byl mi nevěrný, tajil přede mnou dluhy, psychicky mě deptal. Byla to moje první láska a časem jsme zjistili, že každý jde jiným směrem. Všechno bylo na mně, od starosti o děti a domácnost až po peníze. Po letech od rozvodu se to mezi námi urovnalo, ale křivdu cítím pořád. Odešla jsem od něj jako troska bez špetky sebevědomí.

Za lepším

Po roce mi přišel do života nový muž. Byl starší, zkušený a vyzrálý. Narodilo se nám dítě. Přijal mě i se všemi závazky a nic mi nevyčítal. Život s ním byl dokonalý. Vyrostla jsem vedle něj a našla jsem sílu. Náš vztah byl ale od začátku založený na sexu. Nově získané sebevědomí mi stouplo do hlavy a začala jsem hledat každou maličkost, která mi nevyhovovala. Bránila jsem děti před nuceným úklidem, snažila jsem se ukočírovat rozpočet a vadil mi sex. Vyvrcholilo to velkou hádkou, sbalila jsem se a odešla od něj. Bývalý přítel tím hodně trpěl a opakovaně se snažil získat mě zpět. Byla jsem paličatá a myslela jsem si, že pro mě není dost dobrý. On náš rozchod po čase překonal a našel si přítelkyni. Kvůli synovi se občas potkáváme a poslední dobou to zase jiskří. Moc mi chybí a vím, že bych mu měla být za spoustu věcí vděčná. Dnes už si uvědomuji, jak skvěle jsme se doplňovali. Neuvažujeme o obnovení vztahu, ale spíme spolu. Je mezi námi zvláštní pouto. Jako otec je úžasný a syn je pro něj vším. Nevím, jestli bych ho neměla získat zpátky. Nedá se mu odolat. Ale trápí mě, že je kvůli tomu nevěrný své partnerce.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.