V galerii najdete seznam změn, které na vás čekají po porodu.

Omyl

Nemohla jsem uvěřit výsledku testu. Otěhotněla jsem se sedmnáctiletým klukem. Jen těžko by mohl být dítěti otcem. Věděla jsem, že musím jít na potrat. Nedokázala bych se postarat. Všechno jsme tajně domluvili a do poslední chvíle moje těhotenství tutlali. Den před nástupem do nemocnice jsem se mezi řečí svěřila mámě, že jdu na menší zákrok a odpoledne budu zpátky.

Těsně

Nevím, co jsem si myslela. Máma není včerejší a dokázala si všechny indicie pospojovat. Průhlednou lež přešla bez mrknutí oka a poslala mě spát. Já jsem během noci prožila nejhorší chvíle. V hlavě se mi rojily myšlenky, jestli o něco nepřicházím a neunáhluji se. Druhý den jsem prošla přes všemožná vyšetření a odběry. Ležela jsem na pokoji a čekala na řadu.

Nečekaná pomoc

Z přemítání o životě mě vytrhla SMS zpráva. "To miminko si nech, já ti s tím pomůžu." Zákrok byl naplánovaný na devátou a v 8.50 mi přišla zpráva, která změnila můj život. Nervózní jsem došla na sesternu s tím, že jsem si to rozmyslela. Ulevilo se mi a tělo mi sevřel pocit štěstí.

Teď vedle v pokoji spí moje devítiletá dcerka a já jsem svojí mámě neskutečně vděčná. Díky ní jsem poslechla své srdce a dcera tu může být s námi. Miluji ji.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.