V galerii tipy, jak se poprat se změnami po porodu.

Hledání

Mám dva úžasné syny. Bohužel má každý jiného otce. Přes oba rozchody jsem se přenesla, ale provází mě soudy ostatních, kteří o mém životě nic neví. Už čtyři roky jsem ve spokojeném vztahu s přítelem. Přijal mě i s dětmi a u mladšího syna zastává roli otce. Starší syn se s tátou stýká a já to respektuji, mladší na rodiče takové štěstí neměl. Jeho biologický otec udělal spoustu chyb a teď už má novou rodinu. Nechci to moc rozebírat, je to už dávno za mnou. Zvládli jsme to.

Špína

Po druhém rozvodu se ke mně spousta lidí otočila zády. Kamarádky se se mnou přestaly bavit a kolegyně v práci mě pomlouvaly. Pohlížely na mě jako beznadějný případ a rozjímaly nad mým nešťastným osudem. Nikdy jsem si nepřipadala zoufalá, oba vztahy jsem ukončila se vztyčenou hlavou. Nepotřebuji, aby mě ostatní litovali. Dokázala jsem se postarat o děti, udržela jsem si práci, nesložila jsem se.

Minulost

Bohužel mám takové krysy i v rodině. Příbuzní nejsou schopní překousnout, že mám každé dítě s jiným a byla jsem nevěrná. Můj dědeček, ke kterému jsem vždycky vzhlížela, je teď mým největším odpůrcem. Nikdo z nich neměl tušení, co za tím vším stálo, nezajímali se o nás. Ani to jim ale nebrání v tom, aby mi dali nálepku „dvakrát rozvedená a nepřizpůsobivá“. Dělají mi, co nejhoršího mohou, šikanují a dělají naschvály, chtějí mě zničit. Proč nikoho nezajímá, že jsem šťastná, cestujeme a zažíváme spokojené chvilky štěstí? Mělo by mi to být jedno, nezajímala jsem se o to, co si o mě myslí ostatní. Nepravdivé soudy mě ale bolí. Asi nejsem taková necitlivka a mrcha, jak se o mně tvrdí. Holky, nebojte se a očistěte svoje jméno i za cenu ztráty přátelství nebo důvěry blízkého člověka.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.