V galerii najdete tipy, jak si snadno a rychle najít novou práci.

Přání

Připadám si jako vdova. Mám manžela a dvě zdravé děti, ale muž propadl práci. Je to typický workoholik. Vstává před pátou ráno a vrací se mezi sedmou a osmou. Pravidelně jezdí na několik týdnů do zahraničí. Vydělává, ale kdyby končil v práci dřív, hlady neumřeme. Děti potřebují otce a já nepatřím mezi ty, co si užívají samotu. Ohání se tím, že to dělá pro nás, ale dřel by se i bez rodiny. Byla bych ochotná vyměnit komfort za čas s ním. To jediné od něj chci. Bojím se, že se jednou probudí, bude si připadat starý, nemocný a děti budou dávno pryč.

Důvěra

Trvá to už deset let. Je hodně ambiciózní, pořád si tyčí cíle a jen slibuje nápravu. „Až opravíme byt a usadíme se. Až prodáme byt a postavíme dům. Až se narodí dítě.“ Je to k nevydržení. Jsem z toho na nervy. Když už jsme náhodou spolu, jsem unavená a chci jen odpočívat. Toužím prožít dny naplno. Teď je ze mě jenom nervózní troska. Před lety jsem ho podezřívala, že má poměr. Nevěřila jsem, že by byl tak zapálený do práce. Nejsem ten typ ženy, které stačí zalepit pusu penězi a udělat dítě. To mi k zábavě nestačí.

V poklusu

Roky jsem jeho práci tolerovala a byla pyšná na to, jak se vypracoval. Teď ale vidím, že je to na úkor rodiny. Je jako rozjetý vlak a já a děti ho dobíháme. Nebaví mě bezduché tlachání s kamarádkami, chci zpátky svého muže. Když naplánuji výlet, je dotčený, že by tam nebyl kvůli práci. Nikam nejezdíme, aby se necítil ochuzený. Život nám utíká mezi prsty a prožíváme ho každý sám, ne jako rodina.

Budoucnost

Vydírání, výčitky ani ultimáta na něj neplatí. Jednoho dne přijde domů a my tam nebudeme. Jsem pořád sama. Když se poštěstí, trávíme spolu neděli. Starší syn se ho ani neobtěžuje pozdravit a čtyřměsíční prcek ho vnímá jako cizí osobu a rušivý element. Vytrácí se smích a hodně mě to trápí. O rodiče jsem přišla jako dítě a mám jen děti a muže. Jsou pro mě vším.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.