V galerii najdete tipy, jak přežít společné bydlení bez úhony.

Muži došli

Je šílené, co se kolem nás děje. Pravidelně čtu příspěvky o mužích, co se neumí postarat o rodinu a ubližují ženám. V jaké době to žijeme? To už není mezi partnery respekt a láska?

Já sama jsem byla s mužem, kterého jsem milovala z celého srdce. Dnes už vím, že to byla ohromná chyba. Nevážil si měl a sázel na to, že mě má jistou. Nevěřil mým výhružkám o rozchodu. Nikdy mi sice fyzicky neublížil, ale po psychické stránce mě nechal padnout na dno. Všechno jsem zvládla jen díky své rodině. S dcerkou máme střechu nad hlavou a snažím se postavit na vlastní nohy. Už to bude rok.

Taktika

Bývalý manžel se hodně snaží. Poslední měsíce je jako vyměněný. Nechápu proč. Možná si uvědomil, jak moc mu chybíme a s jinou ženou být nechce. Po krachu manželství jsme měli oba krátké vztahy, ale nikam to nevedlo. Ukončila jsem to po pár týdnech. Bojím se, že je to jenom hra, která mě má vlákat zpátky do pasti. Nikdy nezapomenu na to, jak moc mi ublížil. Vím, že se umí velice dobře přetvařovat. Mám pocit, že to na mě zkouší, aby se mohl nastěhovat zpátky. Třeba se mu jen stýská po servisu, který doma měl.

Na vážkách

Stydím se za to, že takhle přemýšlím. Ale je přirozené, že se po zkušenosti s ním bojím dalšího zklamání. Když jsme všichni spolu, je nám dobře. Moje city už ale nejsou tak silné a hluboké jako dřív. Moje rodina ho nemůže vystát a často mi připomíná všechno, co bývalý manžel způsobil. Asi ho na milost nakonec nevezmu, ale nevím, jesti někdy získám takovou jistotu, abych byla schopná znova věřit a milovat. Umí si muži žen ještě vážit a obdivovat ji?

Závidím párům, co jsou spolu celý život, milují se, podporují se. Takový život bych si přála pro sebe a dceru. Chci zažít ten pocit, že na nás doma někdo čeká.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.