V galerii najdete tipy, jak odhalit nevěrníka.

Zavřené oči

Mně i přítelovi je dvaadvacet let a máme čtyřměsíční miminko. Jsme v podnájmu, je to dvoupokojový byt. Nepotřebuji k životu dokonalost, ale ani zdaleka se tomu neblížíme. Přítel nemá práci, po mém nátlaku si sehnal přes známého brigádu, ale několik měsíců ležel doma. Během volna tráví většinu času s kamarády a dělá jednu botu za druhou. Schází se s pochybnými lidmi, má podmínku a dluhy. Jako bonus je mu cizí věrnost. S každou holkou, co pozná, hned flirtuje a snaží se jí dostat do postele. Tvrdí jim, jak je miluje. Mně pak doma samozřejmě opak. Ubližuje spoustě lidí. Jsme spolu už čtyři roky. Vím o jeho chybách už dlouho, ale nikdy jsem nenašla odvahu ho opustit. Radši jsem pokaždé uvěřila jeho pohádkám o lásce a slibům, že už to nikdy neudělá. Asi to bylo tím, jak jsem si nalhávala, že ho můžu opustit příště. Dávala jsem mu další a další šance na zlepšení.

Plán

Otěhotněla jsem neplánovaně. Sestěhovali jsme se a já byla doma pořád sama. Břicho mi rostlo, porod se blížil a on mi nebral telefon. Nezajímalo ho, že bych mohla začít každým dnem rodit. Doufala jsem, že přítele syn změní. Chci pro dítě jenom to nejlepší. Přítel mi dává další důvod ho opustit. Nemyslela jsem si, že bude můj syn z rozvrácené rodiny. Bojím se života na mateřské. Snad počkám ještě pár let. Malý musí nastoupit do školky, abych si mohla najít práci a uživit nás. Možná si najdu nového přítele. Jsem hloupá, že jsem ve vztahu vydržela tak dlouho. Neměla jsem ty jeho nevěry přecházet. Vůbec nevím, co mám jako mladá maminka s dítětem od života čekat.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.