V galerii najdete tipy, jak být pro muže dokonalá.

Ostuda

Tři roky před seznámením s manželem jsem procházela složitou životní situací. Bylo to pro mě těžké období, které jsem vyřešila dost nešťastným způsobem. O vzdělání ani praxi nešlo, obojí mám, ale nemohla jsem sehnat práci. Neměla jsem z čeho žít. Kdybych nesplácela dluhy, které jsem na sebe vzala po rozchodu s přítelem, dalo by se to zvládnout. Dlouho jsem se tomu bránila, ale nakonec jsem se rok živila jako prostitutka.

Řešení

Peněz jsem si vydělala dost, ale po psychické stránce jsem padla na dno. Nedá se popsat, jak moc mi bylo ze sebe samotné špatně. Bylo to ponižující a nechápu ženy, které se tím mohou živit dlouhodobě. Na druhou stranu jsem se sama dostala do situace, kdy jsem neviděla jiné východisko. Po roce už jsem to nemohla vydržet a skončila s tím. Už jsem se k prodávání těla nikdy nevrátila. Hledala jsem práci, vzala bych i místo výběrčí poplatků za veřejné záchody. Dostala jsem se fabriky a jedla jen to nejlevnější jídlo, abych se mohla postavit na vlastní nohy.

Tajemství

Dodnes cítím velký šrám na duši, hodně mě to poznamenalo. Nikdy jsem se se svým tajemstvím nikomu nesvěřila. Stydím se. Neví to ani manžel, musela bych se hanbou propadnout. Na druhou stranu mě to nakoplo k tomu, aby si dala život do pořádku. Sebrala jsem zbytky síly, zapracovala jsem na kariéře, vytvořila jsem si finanční rezervu. Udělala jsem všechno pro to, abych se k něčemu podobnému nemusela už nikdy snížit. Kéž bych dokázala přesvědčit vlastní hlavu, že se to vlastně nestalo.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.