V galerii najdete tipy, jak být pro muže dokonalá.

Bez lásky

Jsem s partnerem už osm let a máme spolu dvouletou dceru. Ze začátku to klapalo, pak jsem se naučila přivírat oči. Poslední rok to ale hodně skřípe a jde to mezi námi z kopce. Pořád na mně hledá chyby a všechno, co udělám, je špatně. Zkusila jsem mu udělat radost a koupila mu kytaru, ale ani tím jsem se mu nezavděčila. Jediné, v čem se na něj můžu spolehnout, je práce. Dělá ve třísměnném provozu. Asi se tam dost nadře, ale nemyslím si, že tak moc, aby nemusel doma hnout prstem.

Po příchodu domů si lehne a prospí se. Nají se a po zbytek dne kouká do mobilu. Je jedno, jestli je všední den nebo víkend. Probíhá to stejně. S malou byl sám na procházce za dva roky asi šestkrát, nemá o ni zájem. Zdá se mi, že mu dítě spíš překáží. Všechno je na mně, jsem jenom služka a uklízečka.

Těžké časy

V mém životě se objevil nový muž, zamilovala jsem se do něj a jsem s ním opravdu šťastná. Narazila jsem na něj v době, kdy jsem byla zklamaná z manželství a zranitelná. Bral by dceru jako svoji vlastní a i ona se těší na každý výlet se strýčkem. Moje úvahy o rozvodu nemůžou ovlivnit to, že manžel je dcery otec. Tak to zůstane.

Manžel tvrdí, že mě miluje. Já k němu nic takového necítím. Řeším otázku, jestli zůstat s mužem, ke kterému nemám vztah, ale hodně jsme toho spolu prožili a máme krásnou dceru. Mnohem radši bych utekla s tím, co mě udělá po letech otročení zase šťastnou a bude se mnou plánovat budoucnost. Nechci se tak rychle vzdát těch osmi let s manželem, ale bojím se, že když rázný krok neudělám teď, přijdu o vyhlídky na životní dobrodružství nebo osudovou lásku.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.