V galerii najdete seznam změn, které se vám po porodu nevyhnou.

Překvapení

Bylo mi jednadvacet a s přítelem jsem neplánovaně otěhotněla. Bylo to jedno z nejhorších období v mém životě. Nedokázala jsem si představit, že by do toho všeho mělo přijít dítě. Byli jsme spolu už pět let, ale provázela nás spousta problémů. Doktoři mi tvrdili, že dítě mít nemůžu, přišla jsem o práci, málem jsme ztratili střechu nad hlavu a hádky byly na denním pořádku. Žili jsme jen z jeho peněz a toho, co nám přispěli moji rodiče. Hodně nám pomáhali, ale s dítětem nesouhlasili. Bylo to štěstí v neštěstí. Všichni mi předhazovali, že se neuživíme.

Dobrý konec

Přítel stál při mně a dodával mi sílu to zvládnout. Ještě během těhotenství jsem si našla práci, kterou je možné vykonávat z domova. Díky tomu jsme měli peníze pro miminko. Postavila jsem se znovu na vlastní nohy a teď tady mám ročního syna. Všichni ho zbožňují, ale já musím pořád myslet na to, že ho před pár měsíci nikdo nechtěl. Nutili mě, abych ho zabila. Naše vztahy jsou od té doby na nule. Přítel mě nabádá, abych se tím už netrápila, snažím se, ale nejde to. Ani si nechci domyslet, co by se stalo, kdybych je tenkrát poslechla. Neměla bych svoje úžasné a milované dítě. Jsem si jistá, že se to mezi námi už nikdy nesrovná.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.