V galerii najdete tipy, jak překonat nevěru.

Změna

Jsme s manželem sedm let, z toho pět let svoji a máme čtyřletou dceru. Poslední dva roky jsem si myslela, že někoho má. Byl odtažitý, zdržoval se v práci a pak šel hned spát nebo byl zavřený u sebe v pracovně. Skoro se mnou nemluví a sex máme opravdu málo. Nevěru jsem mu nikdy neprokázala. Ptala jsem se ho, ale všechno popřel. Podezření ve mně bohužel zůstalo. Nechci tím nic obhajovat. Vím, že jsem udělala hroznou věc, ale on na tom má svůj podíl.

V rodině

K věci. Na rodinné oslavě se to zvrtlo. Manželova sestra odešla domů dřív kvůli dětem a můj muž se hodně opil a vůbec si mě nevšímal. Švagr na mě mohl oči nechat a skončili jsme spolu na louce kousek za domem. Byly dvě ráno a nikdo nepostřehl, že jsme odešli. Do dnešního dne o tom nikdo neví. Po vystřízlivění mám hrozné výčitky kvůli dceři. Nechci způsobit rozpad dvou rodin. Nemůžu to přiznat. Nejsem si ale jistá, jestli je dobré mlčet.

Švagra jsem od té doby neviděla a nejsme spolu v kontaktu. Nedoneslo se ke mně, že by měli doma krzi. Vrtá mi hlavou, proč se to vůbec stalo, proč skončil se mnou. Nejspíš by se to neměl nikdy nikdo dozvědět, ale podle mě není fér lhát celý život manželovi.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.