V galerii najdete tipy, jak vycházet s partnerovou rodinou.

Na mušce

Bojuji s tchyní. Manžel si kvůli ní ani nevodil domů přítelkyně. Věděl, jak by to dopadlo. Já jsem byla první a jediná, kterou se odvážil matce představit. Ze začátku jsem s ní neměla problém, ale je to čím dál horší. Hází nám klacky pod nohy. Po svatbě začalo peklo a pomlouvá mě skrz děti.

Sleduje mě, aby proti mně mohla všechno použít. Špatně vařím, špatně uklízím, špatně vychovávám děti, špatně se oblékám, špatně si stříhám nehty. Vždycky si na mně něco najde. Stačí, abych odešla do druhé místnosti, a už slyším její kritiku a pomluvy. Snažím se návštěvám u manželových rodičů vyhýbat, ale občas tam zavítat musím kvůli dětem. Nervuje mě to už týdny předem. Několikrát mi povolily nervy a zkusila jsem si to s ní vyříkat z očí do očí, ale nemělo to dlouhodobý efekt. Ze všeho nejvíc mi vadí rady ohledně výchovy dětí. Tchyně ale nechápe, že je „jenom“ babička. Pravidla dětem určujeme my. I manžel je s ní na nože.

Chyba

Všichni mi říkají, že jsem se neměla vdávat. O jeho nesnesitelné matce jsem věděla od začátku a spousta lidí mě varovala, že mě čeká peklo. Ale proč bych se vzdávala muže jen kvůli jeho matce? Naivně jsem si myslela, že se to časem zlepší . Snažila jsem se s ní usmířit, sednout si a dát si kafe. Vždycky to dopadlo stejně. Kydá na mě špínu, útočí, musím si dávat pozor na každé slovo. Nejsem na takové jednání zvyklá, s maminkami svých partnerů jsem vycházela dobře.

Na řadě

Je samý úsměv, strhává na sebe pozornost, všude je jí plno, chová se mile. Stačí, aby dotyčný zašel za roh a už ho pomlouvá. Dělá to tak všem. Mám k ní odpor a nechci k ní dávat děti na hlídání. S tím ale nesouhlasí manžel, chce mít se svými rodiči dobré vztahy. Nechce jim odpírat vnoučata. Souhlasím, ale žádám, aby si maminku srovnal do latě a zastal se své ženy.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.