Krize

S přítelem nám to doma neklapalo. Neměl v úmyslu to napravit a zkusit dát náš vztah do pořádku. Našel si jinou ženu. Zamiloval se do ní. Je to jeho kolegyně z práce. Vídá se s ní i mimo kancelář, neustále si s ní dopisuje, koupila mu dokonce dárek k narozeninám, pomáhá jí, vozí ji k lékaři. On ale zůstává ve vztahu se mnou a i přítelova milenka má vážnou známost. Jednou mi zalhal, že jde s kamarádem do bazénu. Provalilo se, že si místo toho užíval s ní. Zjistila jsem, že jí psal, jak hrozně vypadám po porodu. Doma mi s ničím nepomáhá, na malou jenom křičí a nevěnuje se jí, neprojevuje mi lásku.

Stejnou mincí

Ve vzteku jsem se přihlásila na internetovou seznamku. Chtěla jsem zjistit, jestli jsem opravdu tak ohavná. Ozvalo se mi hodně mužů. Našel se jeden, který je do mě blázen. Chtěl by mě i s dítětem. Nechci přítele opustit tak rychle. Měli bychom to ještě zkusit napravit. Pohádali jsme se a všechno jsme si vyříkali. Pořád mi opakoval, že nechce ztratit mě ani syna. Prý by nesnesl, aby se o naše dítě staral cizí chlap. Usmířili jsme se, ale mám pocit, že mi jenom hraje na city. Sliboval změnu. Vydržel to dva týdny, už je zase všechno ve starých kolejích. Jsem pořád na seznamce a zase si píšeme. Jsem šťastná i za těch pár hezkých slov a zájem. Chci se s "panem Neznámým" konečně sejít a dát mu šanci. Přítel všechno zničil.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.