Partnerova rodina je pro vás neprozkoumané území. V galerii najdete tipy, jak s nimi vycházet.

Zvrat

Tchán se mnou sdílel slabost pro tenis a koně. Návštěvy u nich byly bez přetvářky a s výslužkou na rozloučenou. Takový servis se mi zamlouval. Teď je ale situace úplně jiná a vztahy hluboko pod bodem mrazu.

Po mnoha vyšetřeních mi lékař diagnostikoval Crohnovu chorobu a předepsal mi silné léky. Tlumí sice bolesti a zmírňují potíže, ale nabrala jsem po nich osm kilo. Drží se mě jako klíště. Běhám po horách, jezdím na kole, doma se nezastavím. Marně. S macatými stehny jsem se na prahu čtyřicítky smířila a koupila si o číslo větší džíny.

Za hranou

Poprvé jsem se se změnou chování u tchána setkala zhruba před půl rokem. Upřeně na mě zíral a každou chvilku se mě snažil dotknout. Objetí při vítání bylo nezvykle dlouhé, často kolem mě jen tak prošel a projel mi rukou po vlasech nebo zašmátral v rozkroku. Byla jsem v šoku. Jedny všetečné ruce bych dokázala přejít, ale z jeho chování mi naskakovala husí kůže. Z mlsných pohledů starého dědka, který si dělal plané naděje, se mi dělalo zle. Svěřila jsem se manželovi. Ten neváhal a bez ošlapování se ho zeptal. Tchán k překvapení všech přiznal barvu a omluvil se. "Teď jseš konečně kus pěkný ženský."

Pár týdnů jsme se pozvání na návštěvu vyhýbali. Musela jsem to nejdřív rozdýchat. Setkání bylo trapné, ale přežili jsme ho ve zdraví. Nikdo se o incidentu nezmínil jediným slovem. Krátce po návratu domů jsem obdržela sérii zpráv, kde mě tchán prosil o nahé fotky nebo video, jak se uspokojuji. Z představy, že pouhý pohled na mě v něm vzbuzuje takové touhy, jsem se roztřásla všude po těle. Manžel se sbalil a jel si to s ním vyřídit z očí do očí. Vrátil se a bylo vidět, že má za sebou výživnou hádku. Ale ujistil mě, že už bude klid.

Konečná

Není. Ten vypelichaný dědek se několikrát za den prochází kolem našeho domu a civí do oken. Čeká, jestli nezahlédne mou siluetu. Manžel už přes týden koketuje s myšlenkou podání trestního oznámení a zahájení soudní bitvy. Já někde hluboko v sobě souhlasím a děkuji mu, že chce zachránit moji čest, ale jen z pomyšlení, že je to tchán, se mi svírá žaludek.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.