V galerii najdete tipy, jak se poprat se změnami po porodu.

Dvojí metr

Neskutečně mě štve moje manželka. Doma s ničím nepomůže. Celý den je v práci. Vrátí se a děti se k ní hned hrnou, aby jí všechno vyprávěly. Ona si s nimi ani chvilku nepohraje a odstrčí je s tím, že je z práce unavená. Já se většinou dočkám aspoň nuceného polibku, aby se neřeklo. Rozvalí se k televizi a sleduje reprízu stupidního seriálu. Z gauče rozdává úkoly a vůbec se za to nestydí. Poručí si kávu a víno. Zkontroluje ledničku, jestli je uvařeno. Většinou ano, ale jsou dny, kdy to prostě nestíhám. Očkem sjede byt, aby mi mohla vyčíst, že jsem nepoklidil. Teplou večeří nepohrdne a minimálně hodinu stráví na telefonu s kamarádkou.

Na suchu

Má úžasný život. Všechno, co dělá, dělá jenom pro sebe. Na rodinu nebere ohledy. Neudělá s dětmi úkoly ani nevenčí psa. Směšné. Ani o jedno jsem nestál a děti i mazlíčka jsme pořídili na její popud. Večer padám únavou. A to po mně chce ještě sex. Na to nemám ani pomyšlení. Chybí mi to, ale jsem tak vyčerpaný, že jediné, po čem skutečně toužím, je dlouhý a nerušený spánek. Za svůj ignorantský a arogantní přístup ke mně si to stejně nezaslouží.

Nutná změna

Vydělává čtyřicet tisíc hrubého. Je to dost, ale všechno to projíme. Zbytek rozhází za boty a oblečení. Asi bych měl zmínit, že jsem na rodičovské. Vím, starost o děti je tedy na mně, ale už toho mám plné zuby. Nejradši bych si to se ženou vyměnil. Není ale hloupá a moc dobře ví, že si v práci odpočine.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenáře, který jej předal redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenáře pozměněna.