Rodina partnera je někdy těžký oříšek. Nahlédněte do galerie a inspirujte se tipy, jak s nimi vyžít.

Nevyžádaná pomoc

Sama vím, co je pro naši holčičku nejlepší. Moje tchyně má ale jiný názor. Pravidelně k nám chodí a radí mi, co mám uvařit, jak si s ní hrát, kdy jít k lékaři, jak dlouho spát. Organizuje úplně všechno. Já ale nejsem z těch, co sedí se sklopenou hlavou. Rodinné vztahy pro mě nejsou nedotknutelné a bez váhání rozpoutám hádku, jsem-li v právu.

Před vlastním prahem

Proti přátelské radě nic nemám, ale její poučování mě nudí. O to víc, když vím, jak vychovala svého druhého syna (manželův bratr). Je mu 34 let a patří mezi kované asociály. Tím, že ve svém věku stále bydlí u rodičů, seznam hrůzy začíná. S problémy dokončil střední školu a nikdy nenastoupil do práce, nemá zájmy, celé dny sedí ve svém pokoji a uzavírá se před světem. Ještě nikdy nenavázal partnerský vztah, o jednorázovce nemůže být řeč.

Má problémy s ovládáním emocí, v jednu chvíli je agresivní a vulgární, o minutu později už propadá depresím. Nesnese pohled na spokojený pár ani na polonahou ženu. Tchyně ho ale chrání ze všech sil a nikdo na jeho adresu nesmí říct křivého slova. Posluhuje mu, nestydí se za to a není schopná si přiznat, že vychovala takového exota. Proč by se pakoval z domu a snažil se navázat vztah, když má doma plnou ledničku, vypráno, vyžehleno, uklizeno a teploučko? Když tchyni jednou za čas dojdou nervy a přijde si k nám stěžovat, že je to s ním k nevydržení, marně hledám slova.

Bezpečí

Dospělým by jen těžko ublížil, už ho známe a víme, jak reaguje. Ale poslední dobou mám strach nechávat tam malou. Nelíbí se mi, když se kolem ní motá. Je nehezký, slizký a úlisný. Takový ten typ, co po letech čelí soudu pro znásilnění. Má nebojácný a pobavený výraz. Už jednou jsem téma před tchyní naťukla, ale smetla ho ze stolu. Teď je ale malá starší a vnímavější. Musím to řešit a obávám se, že citlivě to nepůjde.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.