V práci trávíme velkou část svého života. Nespokojte se a hledejte dál. V galerii najdete zajímavé tipy.

Každá jiná

Nezlobím se na ni, mám ji ráda a ona mě, ale jak nemám nad svým životem lámat hůl? Dceru vychovávám sama, peněz nemám nazbyt a ve dvaatřiceti letech vypadám o dekádu starší.

Dokonalost

Sestra mi po celý život byla oporou a bedlivě sledovala každý můj krok. Vždycky si uměla najít způsob, jak se prodrat dopředu. A snažila se to naučit i mě, ale já to nemám v povaze. Vdávala se před patnácti lety a už tehdy se s manželem rozhodli pro život bez dětí. Všichni jsme mysleli, že si chtějí jen pár let užít svobody a pak stejně jednoho dne přijdou se snímkem z ultrazvuku, ale nestalo se tak. Dodržují plán a děti v něm nemají místo. To ale neznamená, že by se na rodiny se špunty dívali skrz prsty. Jana mou dceru zbožňuje, je hravá a v její přítomnosti se jí oči rozzáří. Když potřebuji pomoc, mohu se na Janu spolehnout. Vyjde mi vstříc s hlídáním a nebrání se ani finanční injekci. Lepší sestru jsem si nemohla přát.

Zatímco mě muž opustil po třech letech manželství, oni dva jsou stále zamilovaní a nebojí se to dát najevo. Jezdí na exotické dovolené i bláznivé treky do hor, chodí luxusně oblečení a mohou si dovolit šatník na míru, byt mají plný designových kousků, jsou úspěšní v práci, pomáhají zvířatům, podporují charitu a běhají pro dobrou věc. Chápu, děti by do jejich téměř dokonalého života skutečně nezapadaly. A občasná setkání s mou dcerou jim úplně stačí.

Je to pryč

Vím, že na sobě mohu zapracovat a dostat se nahoru, ale pořád bych musela bojovat se srovnáním. Jen těžko bych se své sestře mohla vyrovnat. Už jsem promarnila ten ideální čas, je příliš pozdě na změnu. Ulevilo by se mi, kdybych našla ideálního partnera nebo vyhrála v loterii, ale to jsou sny, na které se nemohu spoléhat. Nevím, jestli Jana vnímá napětí, které mezi námi panuje. Snažím se maskovat stopy a bavit se s ní bez předsudků, abych neranila její city, ale každé setkání s ní je pro mě těžší a těžší.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.