Adopce psů jsou v dnešní době stále populárnější. Bezprizorních psů je v útulcích a i na ulici mnoho, tak proč některému nepřipravit krásný život v rodině, kde bude chtěný a milovaný? Adopce Blue Dozera a OJe má ale háček, psi jsou na sebe absolutně fixovaní a neudělají bez sebe ani krok. Větší Dozer je něco jako oči pro slepého OJe, ten je mu neustále v patách a zvláště v neznámém prostředí se na něj stoprocentně spoléhá.

Psíkům před třemi dny svitla naděje. Vypadalo to, že se našla jejich nová majitelka, která je ochotná si je oba vzít a náležitě se o ně postarat. Bohužel ale žena měla ve skutečnosti úplně jiné úmysly. Rozhodla se ponechat si pouze mladého, silného a zdravého Blue Dozera a chudáka Oje vyhodila na ulici.

Naštěstí si zmateně pobíhajícího jezevčíka všimli kolemjdoucí a zachránili jej před jistou smrtí. Díky sociálním médiím se informace o OJovi dostala až do útulku, který se rozhodl jednat. Odebral nové majitelce i Blue Dozera a pejskové jsou opět spolu v útulku.

Zástupce útulku Richmond Animal Care and Control uvedl ve svém prohlášení mimo jiné toto: „Náš útulek má za sebou více než stoletou tradici v záchraně zvířat, 91 % se nám daří zachránit a umístit do nových milujících domovů a to zcela bez problémů. Náš systém adopce je vytvořen tak, aby byl v nejlepším zájmu každého zvířete. Bohužel ale nemůžeme ohlídat všechny kroky, které s našimi zvířaty jejich noví majitelé plánují udělat. Nezbývá nám nic jiného, než lidem věřit, věřit jim, že budou své nové mazlíčky milovat tak, jako jsme to dělali my, když jsme se o ně v našem útulku starali.“

Blue Dozer a OJ jsou tedy nyní opět v útulku Richmond Animal Care and Control. „V příštích několika dnech nebudeme s OJ a Dozerem dělat vůbec nic, jen se s nimi budeme společně tulit, hladit je a snažit se, aby znovu získali důvěru k lidem. Jakmile budou v dobrém stavu, budeme vás opět informovat o možnostech adopce. Jejich příběh ještě zdaleka neskončil a my tvrdě pracujeme na tom, abychom zajistili, že tito zlatí psi spolu prožijí ještě mnoho krásných okamžiků.“

A jak to máte vy? Jste pro psí adopci, nebo raději pro psa s rodokmenem?

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku.