V galerii najdete tipy, co vás čeká pár dnů po porodu.

Bez výsledku

Už třináct let se s přítelem snažíme o dítě. Oba jsme absolvovali různá vyšetření, ale bez výsledku. Jsme naprosto zdraví a nehrozí žádné genetické postižení. Vyzkoušela jsem už všechno, silné léky i přírodní produkty. Minulý rok jsme dokonce odjeli na osm měsíců do Austrálie, abychom přišli na jiné myšlenky a nestresovali se. Ale k ničemu to nebylo. Zklamalo nás i IVF a mezi náhradními matkami jsme nenašli žádnou pro nás vhodnou. Stálo nás to spoustu času i peněz. Asi už jsem na všechny pokusy rezignovala.

Zákaz

Koncem roku mě ale dorazil přítel. Svěřila jsem se mu, že bych se ráda zapojila do procesu adopce. On ale odmítl. Má vlastní plán. Pokud nebudeme mít vlastní děti, chce cestovat, užívat si života. Umí si život bez dětí představit a o cizí se starat nechce. Sama pro sebe jsem si říkala, že je to naše poslední možnost, upnula jsem se na to. Vůbec mě nenapadlo, že by s tím přítel nemusel souhlasit.

Zoufalství

Zkoušela jsem mu i zahrát na city. Je mi 37 let a zoufale toužím po dětech. Nedokážu bez nich žít. Řekla jsem mu to, ale názor nezměnil. Adopce pro něj nepřichází v úvahu. Jsem na dně. Roky se snažíme a tohle byla poslední možnost.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.