Povidloň nebo Tartaletky s lemon curd musíte vyzkoušet!

Udělejte si povidloň nebo tartaletky s lemon curd přesně podle instrukcí vyhlášené cukrářky Kateřiny Humplové.

Povidloň

Na povidloň si musíte připravit těsto a náplň. Na těsto budete potřebovat:
500 ml vody
100 g másla
špetku soli
200 g hladké mouky
5 vajec

V hrnci přivedete k varu vodu s máslem a solí, potom vmícháte mouku. Hmotu za stálého míchání restujete tak dlouho, až se přestane přichytávat k hrnci. Do vychladlého těsta postupně zašleháte vejce. Těsto rozdělíte na poloviny a každou polovinu rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejete na 180 °C a na dno trouby položte kastrůlek s horkou vodou. Těsto pečete asi 20 minut. Důležité je v průběhu pečení troubu neotvírat. Po upečení pláty necháte vychladnout.

Na náplň si přichystejte:
750 g tvarohu
3 sáčky vanilkového cukru
600 g smetany na šlehání
2 sáčky ztužovače šlehačky
250 g povidel
50 ml rumu
moučkový cukr na posypání

Tvaroh vyšleháte se smetanou, vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky. Povidla smícháte s rumem. Na jeden plát rozetřete povidla, na ně nanesete tvarohovou náplň. Druhý plát rozkrájíte na čtverce a poskládáte navrch. Díky tomu se bude vychladlý dezert lépe krájet. Povrch poprášíte moučkovým cukrem.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek