Vyplatí se začít zvenčí. Již od obrubníku vás totiž mile překvapí pohled na domek, který nehyzdí obyčejná plechová vrata garáže, ale třeba skleněné výplně v hliníkovém rámu. Velmi často jsou totiž garážová vrata umístěna hned vedle vchodu a tím, že mívají mnohem větší rozměry, upoutají na sebe veškerou pozornost. Přitom by tomu mělo být právě naopak – zaujmout by nás měly spíše vchodové dveře do domu. Je tedy vhodné si s vraty garáže trochu pohrát, aby nenarušovala estetický dojem celého domu.

Pomohou velké police

A jsme uvnitř. Interiér garáže má izolované obložení stropu, na které bylo použito vlnitého plechu a zdi obložené dřevem. Není nezbytně nutné kupovat nic nového – pokud použijete starší obložení například z chalupy nebo obývacího pokoje, v garáži vám poslouží výborně. Navíc prostor získá rustikální vzhled. Velké nástěnné police pak ukryjí veškerý nepořádek tak typický pro garáž využívanou pro dočasně nepoužívané, odložené věci.

Garáž jako zahradní domek či dílna

Garáž může sloužit také jako zahradní domek či rozšíření kuchyně – své místo tu mohou najít koše na tříděný odpad nebo police na zavařeniny či mrazák na zásoby masa. Aby garáž působila pohodlnějším dojmem, je možné betonovou podlahu na některém místě pokrýt čtverci odolných koberců.

Jak ušetřit trochu místa

Ať už je vaše garáž malá tak akorát pro jedno auto, anebo vlastníte nějakou prostornější, zkuste využít stěny až po strop. Díky policovému systému pro uskladnění věcí připevněnému na zeď tady najde své místo zahradnické nářadí i další nezbytnosti. Využijete-li stěny k upevnění polic, budete pak mít dost prostoru pro zaparkování auta, umístění sekačky, či velkého pracovního stolu, používáte-li garáž jako dílnu. Ať už vám garáž slouží jakkoliv, vždy v ní uplatníte plastové boxy a košíky různých velikostí, ve kterých snadno najdete, co hledáte.