Pět úžasných receptů z JAHOD, které ještě neznáte

Pro ty, kteří už mají jahodových knedlíků dost, jsme připravili pět vynikajících receptů na jahodové omelety, Šarlotu s jahodami, tiramisu s jahodami, jahodové tartaletky a jahodové sendviče.

Jahodové omelety

Co budete potřebovat na 4 porce:

    jahody 400 gramů

    vejce 4 kusy

    máslo 5 lžic

    cukr 1 lžička

    sůl 1 špetka

    cukr moučkový (na posypání)

Postup přípravy

V míse rozšleháme žloutky se špetkou soli a lžičkou cukru (můžeme přidat i více cukru, chceme-li mít omeletu sladší, ale musíme dávat při pečení pozor, protože se sladší těsto snáze připaluje). Z vychlazených bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do žloutkové pěny.

Na pánvi rozehřejeme část másla, nalijeme do ní čtvrtinu vaječné hmoty, rozlijeme ji po celé ploše pánve a necháme ztuhnout (povrch omelety by měl zůstat měkký, ale ne tekutý). Hotovou omeletu vyjmeme na talíř a stejným způsobem upečeme i zbylé tři omelety.

Každou omeletu obložíme jahodami nakrájenými na tenké plátky, přeložíme na polovinu, posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek