Angelina Jolie a čokoláda

Když byla Angelina Jolie (35) těhotná a čekala dceru Shiloh, připadala si jako neforemná krabice. S dvojčaty, dívkou Vivienne a chlapcem Knoxem, naopak ujížděla na hořkých čokoládových tyčinkách se skořicí a s mexickým čili, občas si pochutnala i na cibulových kroužcích.

Zmrzlinová Heidi Klum

Supermodelka-máma Heidi Klum (37) připouští, že zmrzlina byla nezbytnou součástí během všech jejích těhotenských období. Často byla viděna ve svém oblíbeném newyorském zmrzlinářství Cones, jak nakupuje oblíbenou pochoutku s čokoládovou nebo moka příchutí. Zmrzlina je bohatá na vápník, a tudíž je výborná pro lidské kosti a zároveň má málo sacharidů v porovnání s ostatními sladkostmi. Pokud si budete kontrolovat velikosti porcí, nemusíte se trápit výčitkami při porušení své diety.

Půlnoční obžerství Nicole Richie

Když byla Nicole Richie (29) těhotná, často měla noční chutě a její přítel Joel Madden jezdil jako blázen pozdě v noci pro různé laskominy. Jak sám říká, nevyplnit přání Nicole by bylo nebezpečné. A na jaké mňamky měla budoucí maminka chuť? Jednalo se o těstoviny s kuřecím masem, speciální hamburgery, vodní melouny a mango jako návdavek.

Nezdravé jídlo Ashlee

Hned od začátku prvního trimestru si vzala Ashlee Simpson (26) k srdci radu, že teď musí jíst za dva. Nepostradatelnou a velmi častou součástí jejího jídelníčku se stalo pěkně propečené hovězí a bohatě obložené hamburgery.

Kozí rohy Halle Berry

V březnu 2008 se čokoládové krásce Halle Berry (44) narodila první dcerka jménem Nahla Ariela Aubry, pojmenovaná po hrdém otci, kterým je hereččin dnes už bývalý přítel Gabriel Aubry. Jak Halle prozradila, mezi její top těhotenská jídla patřila ta s vysokou pálivostí a slaností. Nejlepší byly středně pálivé italské feferonky. Halle si je přidávala do salátů, sendvičů, předkrmů, používala je i jako ozdoby nebo je mlsala samostatně rovnou ze sklenice. Dokonce i pila slaný nálev, ve kterém byly papričky naloženy!

Katie Holmes a její muffiny

Když byla v roce 2006 manželka Toma Cruise Katie Holmes (31) v očekávání s jejich první ratolesti Suri, měla neovladatelné chutě na malé vanilkové bábovčičky se speciálním vanilkovým máslovým krémem. Katiiny chuťové buňky si navykly na přísun oblíbené pochoutky z Billyho pekařství v New Yorku. Také máte ráda tyto muffinky? Zde je jedna dobrá zpráva: s těmito malými bábovkami máte jistotu, že nesníte celý velký dort sama. Sečteno a podtrženo – občas můžete zhřešit, ale snažte se nesníst více než jeden kousek.

Vegetariánka Gwyneth Paltrow a smažený tuk

I slavná maminka Gwyneth Paltrow (38), která se úzkostlivě snaží dodržovat zdravý způsob života, během těhotenství v roce 2004 s dcerkou Apple porušila svou makrobiotickou dietu. Co přesně narušilo oscarové vítězce její obvyklé lehké vegetariánské menu s hnědou rýží? Nejvíce si pochutnávala na mastných jídlech, jakými jsou smažené sýrové sendviče, hranolky nebo pizza. Co Gwyneth, která s manželem Chrisem Martinem žije uprostřed londýnské met-ropole, řekla krátce po narození dcerky? „Během těhotenství jsem zjistila, že je v Londýně opravdový nedostatek mexického jídla a pizzy jsou velice malé.“

Lososová Victoria Posh Beckham

Které jídlo musela mít mamka Victoria Posh Beckham (36) neustále v ledničce během jejích tří těhotenství? Uzeného lososa! Vicky ví, co je nejen chutné, ale i velice zdravé pro její děti. Losos obsahuje prospěšné Omega 3 esenciální mastné kyseliny, které jsou důležité pro růst a rozvoj dětského mozku a očí. Všeho ale s mírou! Nelze opominout aktuální varování o obsahu rtuti v rybích pochutinách. Aby se zabránilo možné kontaminaci těla listeriózou, která u těhotných může vést až k potratu, musíte si čerstvou rybu nejdříve pečlivě upravit.

Po čem jste v těhotenství nejvíc toužila vy?