Nové desky OSB REFLEXFINISH ECO od společnosti KRONOSPAN účinně zamezují sálavým tepelným ztrátám v zimě a zároveň i nadměrným solárním ziskům v létě.

  • Základ pro desku OSB REFLEXFINISH ECO tvoří deska OSB SUPERFINISH ECO, která je povrchově upravena vysoce reflexivní hliníkovou fólií s celulózovým podkladem, jež tvoří tzv. radiační bariéru.

Běžné materiály mají hodnotu emisivity kolem 0,9 (90 %), u desky OSB REFLEXFINISH ECO to činí pouze 0,07 (7 %). Hliníková fólie na nové OSB desce je perforovaná, aby nedošlo k výrazným změnám difúzních vlastností oproti běžným OSB deskám, a tím k možné regulaci difuze vodních par. Proto lze tyto desky použít i u difúzně otevřených konstrukčních skladeb.

Série měření ukázala, že desky aplikované vhodným způsobem jako bednění ve střešních konstrukcích jsou schopné díky sníženému přenosu sálavého tepla až o 97 % redukovat teplotu v horkém letním dni pod vyhřátou střechou o 5 – 15 °C. Experimentální testy na Fakultě stavební VUT v Brně prokázaly, že OSB deska s vysokoreflexní hliníkovou fólií dokáže v kombinaci se vzduchovou mezerou nahradit až 50 mm konvenční tepelné izolace.

Více informací naleznete na www.kronospan.cz