Na první pozici se umístil Camp Bítov na Vranovské přehradě, stříbrnou medailí se může pyšnit Kemp Sedmihorky v Českém ráji a bronzová příčka patří Campingu Vranovská pláž. Portál Kudy z nudy současně přidává další tipy na kvalitní kempy i zbrusu nová zařízení letošní sezony.

Mohlo by vás také zajímat: TOP festivaly letošního léta

Camp Bítov na Vranovské přehradě

V jedné ze zátok Vranovské přehrady, která je obklopena 100 metrů vysokými skalami, se nachází Camp Bítov. Právě ten získal nejlepší hodnocení v anketě Kemp roku 2013 a byl vyhodnocen jako kemp s nejlepším poměrem ceny a nabízených služeb. Využít zde mimo jiné můžete hřiště na plážový volejbal, dětské hřiště, blízké tenisové kurty, masáže či bowling.

Kemp Sedmihorky v Českém ráji

Na úpatí Hruboskalského skalního města, v pomyslném srdci chráněné krajinné oblasti Český ráj, se rozkládá kemp Sedmihorky. Ubytovat se zde můžete jak ve vlastním stanu, chatičkách a karavanech, tak třeba v indiánském týpí. Kemp Sedmihorky získal v anketě Kemp roku 2013 stříbrnou medaili a byl vyhodnocen jako nejlepší kemp pro rodiny s dětmi.

Camping Vranovská pláž

Kemp Vranovská pláž získal v anketě třetí místo. Nabízí různé typy ubytování, od jednoduše zařízených chatek, přes ubytovnu, až po komfortní ubytování v penzionu a v mobilheimech, v celkové kapacitě 270 lůžek. Dále je zde připraveno 400 stanových míst a 80 míst pro karavany s možností elektrické přípojky.

Autokemp Frenštát pod Radhoštěm

Autokemp Frenštát pod Radhoštěm, který získal čtvrté místo, se nachází v krásném prostředí podhůří Beskyd. I pro svou jedinečnou polohu se honosí titulem „nejlepší kemp roku 2013 pro trampy“. V těsné blízkosti kempu však najdete také moderní aquapark, zajímavé turistické cíle a cyklistické trasy.

Camp Dolce v Oblanově u Trutnova

Celoročně otevřený kemp Dolce leží v klidném přírodním prostředí na úpatí Krkonoš, asi 5 km od Trutnova. Místo uprostřed lesů je ideální pro milovníky přírody a klidu, rodiny s dětmi, seniory a sportovce. Ubytování najdete ve zděných domcích, finských chatkách nebo plně vybavených rodinných stanech. V anketě o nejlepší kemp roku 2013 obsadil Camp Dolce pátou pozici.

AutoCamp Osek

Klidný AutoCamp Osek na úpatí Krušných hor obdržel titul „nejlepší malý kemp roku 2013“ a v celkové anketě se umístil na sedmém místě. Svým hostům nabízí koupání, ubytování v chatkách, stanech či karavanech. Díky optimální poloze na břehu přírodního koupaliště zažijete v AutoCampu Osek opravdovou idylku.

Autocamping Výr - pohoda jižní Moravy

Autocamping Výr leží nedaleko města Znojma v malebné krajině kolem řeky Jevišovky obklopený smíšenými lesy. Vlastní areál se rozkládá na břehu Výrovické přehrady s pozvolnou písčitou pláží a nejteplejší vodou na jižní Moravě. V anketě o nejlepší kemp roku 2013 obsadil osmou pozici.

Kemp Branná na Vltavě

Kemp Branná leží v jižních Čechách na pravém břehu Vltavy, na půli cesty mezi Vyšším Brodem a Českým Krumlovem. Poloha kempu je výhodná nejen pro vodáky, kteří zde mohou nocovat při sjíždění Vltavy, ale i pro všechny ostatní turisty. Vodáci mají však kemp v tak velké oblibě, že díky nim získal titul „nejlepší kemp roku 2013 pro vodáky“. V celkové anketě se pak kemp drží na devátém místě.

Kemp Slovácký dvůr v Ostrožské Nové Vsi

Kemp Slovácký dvůr v Ostrožské Nové Vsi je novinkou roku 2014. Zrekonstruovaný areál je situován v nížině toku řeky Moravy pod hřebenem Bílých Karpat u hranice se Slovenskem a Rakouskem. Kemp je plný staveb podobných vinařským búdám a apartmány získaly názvy podle odrůd vína, jež u každé rostou. Rybáře jistě potěší chatky s rákosovou střechou.

Holiday Park Liščí Farma v Krkonoších

Holiday Park Liščí Farma leží v nejkrásnější části ČR, v samém srdci Krkonoš, nedaleko města Vrchlabí. Areál nabízí spousty aktivit, zábavy, her a dobré nálady. Užijte si tenis, minigolf, plážový volejbal, dětské atrakce, dětskou minizoo, sportovní programy, hudební večery a spoustu dalšího. Kemp získal ocenění „nejlepší kemp roku 2013 pro karavanisty“.

Více tipů najdete na www.kudyznudy.cz.

Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 000 různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu svůj výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!