Informace o pyramidách

Pyramidy patří nepochybně mezi nejpozoruhodnější stavby v dějinách lidstva. Již ve starověku byly považovány za největší div světa. Pyramidy měly zřejmě více účelů. Dodnes však zůstává záhadou technická stránka jejich vybudování, neboť ta by byla velkým problémem i pro současnou vyspělou techniku. Záhadou je, jak dokázal někdejší člověk vytesat, naložit, převézt, složit a vyzdvihnout do výšky téměř 150 metrů dvou až třísettunové kameny, opracované tak jemně, že i po tisíciletích nelze mezi ně vsunout ani list papíru.

Tyto předhistorické monumentální stavby se nacházejí v Egyptě, ale i v Mexiku, Guatemale, Peru a Číně. Nejslavnější jsou pyramidy v poušti v Gíze, zvláště 147 metrů vysoká pyramida Cheopsova a o půl metru nižší Chefrénova. Stejně jako nejznámější egyptské pyramidy v Gíze, tak i jiné méně známé a roztroušené po celém světě, již staletí jsou předmětem výzkumů archeologů, historiků ale i mystiků. Záhadné pyramidy nám stále připomínají dosud nezodpovězené otázky: Kdo je stavěl? Za jakým účelem? Odkud neznámí stavitelé čerpali překvapivě bohaté znalosti použité při stavbě pyramid? Jaké technologie používali při budování tak neobvyklých objektů?

Pyramidy můžeme rozdělit podle použití

Pyramidální amulety, přívěsky a ozdoby - Jde o malé ozdobné přívěsky pyramidálního tvaru. Nosí se na krku, zápěstí, jako náušnice, na noze pod kotníkem. Pyramidální energie harmonizuje a doplňuje úbytek energie.
Terapeutické (malé) pyramidy - Používají se na dobíjení energie barevnou terapií.
Relaxační pyramidy - Jsou to velké pyramidy, ve kterých je možné umístit člověka v různých polohách, případně několik lidí současně. Působení pyramidální energie působí komplexně.
Experimentální pyramidy - Broušení žiletek, uchovávání potravin, pěstování květin.
Kyvadélka - pyramidy - Používají se na přesné zaměřování (mapy, plány, forografie) a mentální dotazy, při zjišťování geopatogeních zón, vyhledávání vodních pramenů.

Pyramidy jako architektonický prvek

Samotné pyramidy jsou rozesety po celém světě. Používají se jako výtvarné a architektonické řešení i jako stavební prvek (vigvamy, jurty, okrouhlé chýše). V současnosti převzaté architektury jako ekologické domy. Hliníko-skleněná pyramida ve Francii - v Louvru, budova Slovenského rozhlasu v Bratislavě a nejnovější hit - hotel pyramida v Las Vegas, který je jen o několik metrů menší než Cheopsova pyramida.