Naučte se vařit speciality z celého světa!

Nabídka kurzů školy vaření Chefparade je opravdu široká. Na své si přijde nejeden gurmán, který zatouží po tom si oblíbené delikatesy sám připravit.

Steak z lososa na zeleném a bílém chřestu s omáčkou Bearnaise

Ingredience:
150 g čerstvého lososa
100 g bílého chřestu
100 g zeleného chřestu
2 žloutky
30 g másla
0,02 l
čerstvý estragon
1 lžíce cukru
1 lžíce soli
bílý pepř dle chuti

Postup:
Omáčka Bearnaise:

Žloutky důkladně rozmíchejte s vinným octem a zahřívejte, za stálého míchání, do zhoustnutí. Zalijte rozpuštěným máslem bez mléčného podílu a vyšlehejte v omáčku. Přidejte nasekaný estragon, sůl a pepř.

Chřest:
Chřest uchopte jednou rukou uprostřed a druhou na konci. V místě, kde se chřest zlomí, již není dřevnatý a je vhodný ke konzumaci. Bílý chřest důkladně oloupejte. V 1 litru osolené a oslazené vody vařte oba druhy chřestu cca 3 minuty.

Losos:
Z lososa vytáhněte kosti pinzetou a stáhněte kůži. Filet pomažte olivovým olejem, osolte a opepřete bílým pepřem. Vložte na předehřátou pánev a opékejte zhruba minutu z jedné strany, pak přidejte máslo a pečte další minutu z druhé strany.

Klaďte na talíř v pořadí:
1. bílý a zelený chřest, 2. omáčku Bearnaise, 3. steak z lososa

Toto výborné jídlo se můžete naučit v kurzu školy vaření Chefparade.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek