Nevěra může být fyzická i emocionální. Těžko říct, která je horší. Tipy, jak překonat zradu partnera, najdete v galerii!

Černý puntík

Vzpomínám si na naši první krizi. Plánovali jsme s Vojtou dovolenou a já neměla peněz nazbyt. Domluvili jsme se, že za hranice pojedeme až po hlavní sezoně, abych měla čas splatit přečerpanou kreditku. Těšil se jako malé dítě a já první měsíc poctivě odložila dost na to, abych na konci léta byla z finančních problémů venku. Bohužel jsem nedokázala odolat letním slevám a nakupovala jako divá. V domnění, že peníze zkrátka budou, jsem vymetala jeden obchod za druhým a po pár stovkách rozházela všechny těžce našetřené peníze. Když na mě Vojta uhodil a já musela vyložit karty na stůl, měl pro mě jen jediné slovo: "Zrádkyně!"

Chápu, že to ode mne byla podpásovka, ale nenapadá mě, jakým slovem bych měla teď počastovat já jeho. Tajil přede mnou celý svůj život, svoji rodinu!

Zakopaný pes

Nemám žaludek na to, abych celý příběh znovu rozpitvávala, ale ve zkratce. Z čisté lásky se nám narodil syn Kuba. Ale na vlastní byt jsme neměli peníze a na svatbu ani jeden z nás nespěchal. Dítě se pro mě i Vojtu stalo středobodem našeho bytí a každá chvilka bez něj mi přišla nekonečná. Poctivě jsme se u něj střídali a já byla nesmírně šťastná, že se přítel vzdal tréninků juda a radši si bral pár přesčasů v měsíci navíc.

Bohužel nejde všechno do detailů naplánovat, a tak se mi po hovoru s matkou obrátil život o 180 stupňů. Tátovi diagnostikovali akutní leukémii a chtěl mít celou rodinu pod jednou střechou. Nechtěla jsem Kubíka brát do takového prostředí, a tak jsem přítele požádala, aby si vzal na pár dnů ošetřovačku a pomohl mi překlenout těžké období. Souhlasil a já se začala balit na odjezd k rodičům. Druhý den ale přišel z práce s nepořízenou. Nikdy jsem se nesetkala s tím, aby zaměstnanec nedostal povolení, a tak jsem začala pátrat. Možná jsem byla z tátovy nemoci tak moc ve stresu, že mi čmuchání po příčině přišlo jako skvělý relax a odreagování se. Internetové právní poradny do jedné potvrzovaly, že takový přístup je možný jen ve vyjímečných případech. Ale nezdálo se mi, že by byl Vojta problémový.

Na stopě

"Ale paní Poláková, váš partner uplatňuje tuto možnost pravidelně a výrazně častěji než jiní zaměstnanci. Zřejmě máte doma komunikační bariéru. Z naší strany je vše v pořádku." Byl čistý jako lilie, ale pár dílků do skládanky mi chybělo. Nevěděla jsem, kde je hledat!

Ty nejčernější představy a scénáře se ani zdaleka nepřibližovaly pravdě, která nakonec vyplula na povrch. Měl manželku a syna. A na ně uplatňoval všechny výhody. Ona nelpěla na tom, aby s nimi žil. Využívala ho jen na hlídání a placení alimentů. Proto mi nikdy neukázal výplatnici, proto se při diskuzích o penězích ošíval a všechny moje argumenty zakopával do autu. Všechny směny navíc, za které jsem mu byla vděčná, trávil se svou pravou rodinou a mě s Kubíkem odsouval na druhou kolej. Nemohla jsem se mu podívat do očí. Nebyl mi nevěrný fyzicky, ale taková emoční rána mě zabolela mnohem víc. Jako táta i jako partner byl starostlivý, milý a pozorný, ale obávám se, že takovou vadu na kráse nejsem schopná respektovat a přijmout.