POŠLETE SVÉ FOTOGRAFIE A VIDEA A VYHRAJTE. NAŠE PŘÍRODA ZA POZORNOST STOJÍ!

Organizace Beleco ve spolupráci s National Geographic Česko a Moje Země pořádá foto a video soutěž: Příběhy české přírody. Patrony soutěže se stali držitelé ceny Czech PressPhoto - fotografové Filip Singer a Ondřej Prosický: "Jako fotograf divoké přírody jsem navštívil mnoho unikátních biotopů v odlehlých koutech světa, nejvíce si ale vážím příležitostí, které mám na dosah v české přírodě," říká špičkový fotograf a patron soutěže Ondřej Prosický.

Soutěž se koná do 31. srpna 2015. „Nejlepší fotografie a videa vybere odborná porota v září 2015. Díla budou představena na putovní výstavě v Botanické zahradě v Praze, ve Středočeském muzeu v Roztokách, v Brně a dalších místech a budou publikována v National Geographic Česko a Moje země,“ říká Veronika Němcová, manažerka projektu Příběhy české přírody, jehož cílem je představit veřejnosti překvapivé pravdy a mýty o české přírodě a do tohoto poznávání ji aktivně zapojit. Projekt je realizován díky podpoře grantu z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Pravidla a podrobné informace k soutěži naleznete na www.beleco.cz/pribehyceskeprirody

A Z JAKÝCH SOUTĚŽNÍCH KATEGORIÍ SI MŮŽETE VYBRAT?

A. Příroda za dveřmi - foto
Česká příroda není jen Boubínský prales nebo tokající tetřev hlušec. Překvapivě často najdeme zajímavé druhy či místa v našem blízkém sousedství. Třeba za dveřmi chaty nebo i městského bytu. Zachyťte je!

B. Krajina zázraků – foto
Tvář české krajiny po staletí utváří člověk. Někde je dosud znát pilná práce drobných zemědělců, jinde obdivujeme důmyslné stavby dávných rybníkářů či druhově pestré louky udržované pravidelným sečením. Které místo zaujalo vás?

C. Příroda v akci - foto i video
V přírodě se každý den odehrávají neopakovatelné příběhy. Dramata, komedie, detektivky, záhady... Někdy běsnění živlů převrátí naruby celou krajinu. V jiném časoprostoru prožívají zásnuby křehcí tvorové ze světa hmyzu. Podařilo se vám vyfotit či natočit přírodu v akci? Podělte se s námi o své dílo!

ZAPOJTE SE A SOUTĚŽTE O ATRAKTIVNÍ CENY!

Vyhrát můžete Fotobatoh National Geographic 5160 v hodnotě 5 000 Kč + hodnotnou dárkovou poukázku na nákup fototechniky v hodnotě až 7 000 Kč od společnosti Megapixel + roční předplatné časopisů National Geographic, Moje země a Naše příroda + další zajímavé ceny.