Horká švestka

Co budete potřebovat: 6 dl horkého ovocného čaje (černý rybíz, brusinka apod.), 1 dl švestkového džusu, 1 švestkový kompot, 1 dl slivovice, 2 lžíce sušeného ovoce (višně, brusinky), hnědý cukr dle potřeby

Postup:

- V kastrolu zahřejeme švestkový džus, šťávu z kompotu, přisypeme sušené ovoce a vše 3 minuty povaříme.

- Přidáme vypeckované a na půlky překrájené švestky z kompotu, ale již nevaříme, jen vše prohřejeme.

- Horkou směs rozdělíme do vysokých silnostěnných sklenic, zalijeme horkým čajem a do každé dáme trochu slivovice. Je-li třeba, osladíme cukrem a vše promícháme.

Horké šípky s ananasem

Co budete potřebovat: 1 lžíce sušených šípků, 1 kolečko ananasu, 1 lžička medu, 1 hřebíček

Postup:

Šípky a hřebíček přelijeme vařící vodou a necháme 5 minut louhovat. Pak přidáme nakrájený ananas a med a podáváme.

Čokoelixír

Co budete potřebovat: 80 g mléčné čokolády, 60 g hořké čokolády, 60 g bílé čokolády, 1 hotový vanilkový pudink (asi 2 dl), 3 dl mléka, 1,2 dl smetany, 0,8 dl uvařené silné kávy, 2 lžíce melasy nebo lesního medu, 0,5 dl ořechového smetanového likéru, 1 lžíce cukru

Postup:

- Smetanu svaříme s cukrem, přimícháme kávu a rozpuštěnou hořkou čokoládu a necháme vychladit.

- 1 dl mléka svaříme s melasou, necháme trochu prochladnout, vmícháme rozpuštěnou mléčnou čokoládu a pudink a necháme vychladit.

- Zbylé 2 dl mléka zahřejeme na teplotu 50 °C, rozmícháme v něm rozpuštěnou bílou čokoládu a ořechový likér a také necháme vychladit.

- Všechny tři vychlazené čokoládové krémy každý zvlášť rozmixujeme a střídavě je nalijeme do čtyř sklenic tak, aby se vrstvy nepromíchaly.

Velký plán na zahřátí

A co takhle naplánovat si uvařit každou neděli jiný horký nápoj? Příští týden nabídneme další recepty a inspirovat se můžete také tímto článkem:

Top recepty pro zahřátí - Vsaďte na punče

Samozřejmě si nezapomeňte dát horký kafe.cz:-)